Riot Games, uitgever van het strategische kaartspel Legends of Runeterra, heeft het eerste wereldkampioenschap voor de game aangekondigd, slechts één jaar na zijn lancering. Hier volgt een blik op de grootste competitie die het spel dit jaar zal kennen.

 

Riot Games kondigde eind vorige week aan dat er dit jaar een WK Legends of Runeterra zal doorgaan. En de uitgever gooit alle troeven op tafel. Riot toont niet alleen zijn wens om een esportsecosysteem rond zijn nieuwste game op te bouwen, maar heeft ook al een reeks details bekendgemaakt over de organisatie van deze wereldwijde competitie.

Het eerste mondiale evenement staat open voor alle spelers. Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Europa en Azië zullen elk 64 vertegenwoordigers naar de kwalificaties in september sturen.

Om een van de 64 plaatsen in de kwalificatiefase te bemachtigen, heb je verschillende mogelijkheden. Eerst en vooral zullen 22 plekken worden toegekend aan de topspelers op de server in een systeem dat vergelijkbaar is met dat van concurrent Hearthstone. Nadien zullen 20 plaatsen gaan naar de 4 beste spelers van de vijf seizoensevenementen die tijdens het seizoen doorgaan. Mocht een van die spelers zijn ticket al beet hebben, zal de speler met de meeste seizoenstoernooipunten ook mogen deelnemen. Tenslotte zullen 22 spelers zich plaatsen op basis van hun algemene resultaten op de seizoensevenementen. Elke wedstrijd levert de deelnemer punten op en die worden opgeteld om een ranglijst te verkrijgen.

– 64 spelers uit Amerika zullen strijden om 6 plaatsen in de eindfase
– 64 spelers uit Europa zullen strijden om 5 plaatsen in de eindfase
– 64 spelers uit Azië zullen samen met 64 spelers uit Zuidoost-Azië strijden om 5 plaatsen in de eindfase

Zodra we de beste 16 spelers ter wereld kennen, zullen zij in groepen van vier strijden om te bepalen wie er vandoor gaat met de titel van wereldkampioen en met het grootste deel van de prijzenpot van $200.000. We moeten nog veel details over de competitie krijgen, maar je kan september alvast in je agenda markeren als de maand waarin de kwalificatiewedstrijden en de eindfase zullen gespeeld worden.

Copyright afbeelding: Legends of Runeterra