Volgens kenners en critici speelt één van de beste spelers uit de Italiaanse competitie bij Udinese. Hij luistert naar de naam Rodrigo De Paul en zou op zijn 27-jarige leeftijd eindelijk de sprong kunnen maken naar een topclub.

 

Voor het sprankelend voetbal hoef je dit seizoen niet naar het Italiaanse Udinese te gaan kijken. De noordoostelijke Italiaanse club van coach Luca Gotti vindt maar geen aansluiting bij de top van het klassement en brengt maar pover voetbal op de mat. Uit statistieken blijkt dat Udinese over de minst efficiënte aanval van de hele Italiaanse competitie beschikt. Met amper 38 gemaakte doelpunten scoort de aanvalslinie van Udinese dan ook slechter dan de allerlaatste in de stand: Crotone met 42 doelpunten.

Gelukkig is er ook een lichtpuntje te bespeuren op de velden van Udinese. Dat lichtpuntje heet Rodrigo De Paul en hij neemt zijn hele ploeg mee op sleeptouw. De Paul vond dit seizoen al acht keer de netten en hij gaf al evenveel assist. Tien dagen geleden scoorde hij tweemaal in één wedstrijd tegen hekkensluiter Crotone en afgelopen weekend strooide hij met twee assists tegen Benevento.

Belangrijke speler

De Paul maakt al sinds 2016 het mooie weer bij Udinese. Daarvoor speelde de Argentijn voor het Argentijnse Racing Club en nadien voor het Spaanse Valencia. In La Liga zette De Paul op negentienjarige leeftijd zijn eerste stappen als professionele voetbalspeler en versierde hij een transfer naar het Italiaanse Udinese waar hij tot op de dag van vandaag zou blijven.

De overstap naar Italië heeft De Paul geen windeieren gelegd. Bij Udinese kon hij zijn voetbalkwaliteiten verder ontwikkelen door op meerdere posities te spelen en zichzelf op die manier tot een belangrijke speler bombarderen. Momenteel gebruikt zijn coach Gotti hem voornamelijk als verdedigende middenvelder in een 3-5-2-formatie en deze positie lijkt hem op het lijf geschreven. De Paul strooit wekelijks met belangrijke passes en dribbels. Bovendien heeft hij in de 170 wedstrijden die hij al voor Udinese heeft gespeeld maar liefst 33 keer de netten gevonden en 34 assists gegeven.

Heel wat gegadigden

Zijn prestaties bij Udinese leverden de Argentijn een selectie voor de nationale ploeg op én heel wat belangstelling van een aantal topclubs in Europa. Zo zouden niet enkel Inter Milaan, Napoli en Juventus interesse tonen in de voetbalkwaliteiten van De Paul, maar ook Liverpool, Atlético Madrid en Paris Saint-Germain zouden gecharmeerd zijn.

Naar alle waarschijnlijkheid zal Rodrigo De Paul deze zomer dan ook definitief vertrekken bij het Italiaanse Udinese. Eerst zal hij het samen met zijn teamgenoten moeten opnemen tegen het grote Juventus en wellicht zal de Oude Dame erg gecharmeerd zijn als De Paul zijn huidige niveau kan aanhouden. Tenminste, als het maar niet tot te veel goals leidt...

Volg de Serie A het hele seizoen lang via de kanalen van Proximus, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!