Spelen de Antwerp Giants eindelijk als één team tegen Bergen?

Basketbal |

Komende vrijdag zakken de Antwerp Giants af naar Henegouwen. De Sinjoren nemen het dan op tegen de ploeg van coach Thierry Wilkin in de laatste rechte lijn van het seizoen. De Giants spelen die dag beter als één team want anders zal Bergen niet twijfelen om de overwinning te kapen. Net zoals een maand geleden...

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Elk jaar kijken drie basketball-teams uit de EuroMillions League elkaar het wit uit de ogen: Filou Oostende, de Antwerp Giants en Bergen Hainaut. Dit jaar lijkt Oostende een kloofje te hebben geslagen en dat ligt niet enkel aan de goede prestaties van Oostende, maar ook interne problemen bij zowel Bergen als de Antwerp Giants.

“Bergen mikt dit seizoen op de top 4.” Dat liet de coach van de Henegouwse club enkele weken geleden optekenen in de Waalse pers. Bergen had net verloren van Leuven met 63-69 en dat deed het optimisme rond de ploeg kelderen. “We moeten met de voetjes op de grond blijven”, aldus coach Thierry Wilquin. “Oostende speelt in een andere categorie en ook Antwerp is beter dan ons. Bovendien zijn er nog zes à zeven clubs die net als ons aanspraak maken op de derde en vierde plaats in het klassement.”

Of de Waalse coach daarmee de prestaties van zijn team onderschat is nog maar de vraag. Feit is wel dat Bergen moeilijke weken achter de rug heeft waarbij het een paar keer op rij verloor, één keer tegen Leuven en één keer tegen Limburg United. Tegen de Antwerp Giants, de volgende tegenstander, konden de Henegouwers wel al winnen. Maar toen, begin april, zaten de troepen van Wilquin nog in een goede flow.

De Antwerp Giants liggen niet per sé wakker van Bergen: de ploeg van coach Christophe Beghin ligt wakker van zowat elke tegenstander uit de hoogste regionen van de EuroMillions Basketball League. Antwerp kampt in deze tweede seizoenshelft dan ook met een groot probleem: de Giants komen tegen topploegen maar moeilijk in hun spel en maken steeds dezelfde fouten. Tegen Mechelen konden ze vorige maand nog de schijn nog hoog houden maar tegen Charleroi, Limburg en Leuven vielen de Giants door de mand.

Coach Beghin stelt het als volgt: “Er is geen intensiteit en zelfs geen motivatie om voor de ploeg te spelen. Sommigen zijn meer bezig met zichzelf in plaats van met het team.” Er is wel een lichtpuntje bij Antwerp: telkens als ze op achterstand komen, en het kalf verdronken lijkt, lijken de Sinjoren over genoeg veerkracht te beschikken om het elke tegenstander alsnog moeilijk te maken. Dat was ook zo tijdens die ene verloren wedstrijd tegen Bergen die ze weliswaar verloren...

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top