Gesjareld met die Flipper van Zwijnaarde in ‘De Mol’

Films | Eén ding staat vast in dit seizoen van ‘De Mol’: de nepkandidaat slaagt bijzonder goed in zijn of haar taak, want de groepspot staat op een zucht van de finale slechtst op een luttele 7.600 euro. Net nu de kandidaten in aflevering 6 de pot nog wat konden spijzen, verdween er een veelvoud van hun verzamelde bedrag weer uit de kassa.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De meeste kijkers letten bij het kijken naar ‘De Mol’ op elke mogelijke verdachte beweging van hun hoofdverdachten. Lennart en Annelotte staan op veel lijstjes erg hoog (ook op het onze), maar tijdens de eerste opdracht leken ze zich beiden wel voor de volle honderd procent te geven – op een faux pas van Annelotte over koordjes aan een kaptrui na. De verschillen in de graffitiwerken werden vrij snel gevonden, de achtervolgers werden efficiënt op afstand gehouden en 3.000 euro werd vlotjes verdiend.
 
Dan kreeg Philip de kans om dat bedrag nog te verdubbelen. Hij staat intussen te boek als ofwel de meest openlijk saboterende mol aller tijden, of een goedbedoelende kandidaat met dezelfde finesse als een nijlpaard met naald en garen. Even waande hij zich de held van de dag, maar – hoe kon het ook anders – hij omcirkelde toch niet het juiste verschil op het laatste stukje street art.
 
De kandidaten kregen bij hun oversteek naar de voormalige DDR nog te horen dat ze makkelijk 4.000 euro konden verdienen als niemand deze aflevering iets noteerde over de mol. Hun molboekjes moesten ze dan ook inleveren. Natuurlijk bleef het daar niet bij. In de dagboekkamer die avond kregen ze elk apart de mogelijkheid om interessante dossieren in te kijken over hun medekandidaten en die informatie te noteren in hun boekjes. Maar als één van hen dat deed, dan waren ze die 4.000 euro kwijt. En zoals de opdracht vermeldde mochten ze het aan niemand laten weten als ze hadden gekeken, want “verraad wordt beloond”. Gewapend met die cryptische omschrijving overtuigden ze elkaar bij een – blijkbaar wel erg straffe – cocktail dat ze niet gekeken hadden. Ons viel het meteen op dat Philip geen goede leugenaar is. Volgens Sven waren ze nu al “gesjareld met die Flipper van Zwijnaarde”.

Niet nodig om te mollen

Die straffe cocktail, die zat waarschijnlijk nog in de bloedsomloop van Jasmien toen ze de volgende dag achter het stuur van een (gelukkig gesimuleerde) Boeing 737 stapte. Gelukkig was Lennart iets beter bij de pinken, hij bestuurde het vliegtuig zowat op zijn eentje van Berlijn richting Duitsland, door stormweer, technische pannes, luchtzakkingen en een brand heen.
 
Die problemen waren veroorzaakt door de andere drie kandidaten, die met opdrachtjes kerosine en instructies voor de piloten konden verzamelen. Sven leek zich hier mateloos te ergeren aan Philip, die opnieuw zijn olijke (on)opzettelijk saboterende zelve was. Taxiën zonder de motor te starten, vliegtuigjes vouwen die allemaal naar links afbuigen… hij leek er alles aan te doen om de piloten het leven zuur te maken. Gelukkig trok Annelotte dat weer recht, maar het mocht niet baten. De 737 crashte ergens in een Brusselse randgemeente nadat Jasmien haar stoel niet ver genoeg naar voor kon schuiven en de knop van het landingsgestel niet vond. Of was het vooral omdat de piloten de controletoren niet belden?
 
“Verraad wordt beloond.” Die zin spookte waarschijnlijk nog in het hoofd van de kandidaten voor de laatste opdracht. Ze kregen te horen dat die 4.000 euro sowieso al niet binnen was en dat minstens één kandidaat dus in de dossiers had gekeken. Zij die niet hadden gekeken, mochten met geld uit de groepspot bieden voor een kans om die kandidaat te ontmaskeren en zo een vrijstelling te verdienen. En dat er werd geboden, zullen we geweten hebben. Sven zette, zo zagen we, 7.600 in, maar Lennart spande de kroon. Hij liet de pot met maar liefst 10.000 euro slinken en wees naar Philip. De beelden toonden hem gretig door de papieren bladeren. Weg geld, hallo vrijstelling, tot zichtbare teleurstelling van Annelotte.
 
Bij de eliminatie leek het alsof Jasmien de bui al zag hangen. Zij kreeg een rood scherm en moest het programma, met nog één aflevering te gaan voor de finale, verlaten. En wat zien we? Ook zij had in de dossiers gesnuisterd! Blijkbaar was de informatie die erin stond dan toch niet zo nuttig. Misschien had ze toch beter even volgehouden, zodat ze voor die veel waardevollere vrijstelling kon gaan.
 
Onze hoofdverdachten, met name Lennart en Annelotte, maakten zich tijdens de opdrachten erg weinig verdacht. Maar de mol moet al geweten hebben dat er nog een kans zou volgen om al het gewonnen geld weer netjes te laten verdwijnen, dus was mollenwerk eigenlijk helemaal niet nodig.

Bekijk ‘De Mol’ op zondag om 19u55 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Volg het spoor van 'De Mol' en lees ook onze andere artikels via deze link.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top