In het vrouwenhockey hebben La Gantoise en Dragons zondag de heenwedstrijden gewonnen in de Belfius Hockey League. De Gentenaars wonnen met 1-5 op Racing, de Dragons met 1-3 bij hun buren van Antwerp. De terugwedstrijden worden volgende week zondag in Brasschaat en Gent gespeeld.
Red Panthers Alix Gerniers (6') en Ambre Ballenghien (28') brachten Gantoise op 1-2 bij de rust, nadat Jill Boon had gelijkgemaakt (12e). in het derde kwartier maakten de speelsters van Kevan Demartinis het verschil. Doelpunten van Ballenghien (48') en de jonge Noa Schreurs (49') volgende elkaar snel op. Stéphanie Vanden Borre maakte het verschil nog groter (58'), al is het doelpuntensaldo niet van belang.
Antwerp moet ook winnen volgende week in Brasschaat om kans te maken op de finale. De thuisclub kreeg meteen drie doelpunten om de oren via Margaux Struyf (4'), Valérie Magis (9') en Stéphanie De Groof (52', pc). Laurine Delforge redde de eer (66').
In de wedstrijden om de plaatsen 5 tot 7, won Daring van Victory met 2-1. Daring eindigt dus als vijfde in het kampioenschap 2020-21, terwijl Braxgata met 4-0 won van Herakles voor de zevende plek.