Verslaat Max Verstappen Lewis Hamilton opnieuw tijdens de GP van Portugal?

Sport |

Aanstaande zondag wordt de derde manche van het wereldkampioenschap Formule-1 afgewerkt in het zonnige Portugal. Het seizoen is nog pril, maar toch wordt er al duchtig gekeken naar de prestaties van Lewis Hamilton met Mercedes… maar ook steeds meer naar die van naaste concurrent Max Verstappen met Red Bull Racing.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nadat het Portuguese Autódromo Internacional do Algarve in oktober vorig jaar het strijdtoneel was voor de twaalfde manche in het wereldkampioenschap van 2020, besloot de F1-organisatie om dit jaar opnieuw af te zakken naar het zonnige Portugal. Het spektakel dat zich vorig jaar afspeelde in de Algarve kon zich enkel maar herhalen, niet?

Toen, op 25 oktober 2020, behaalde Hamilton zijn 92e Grand Prix-overwinning uit zijn carrière. Hij stak daarmee ene Michael Schumacher voorbij die recordhouder was met 91 GP-overwinningen. Meer dan zes maanden later zal Lewis Hamilton geen persoonlijk record kunnen verbreken maar dient hij flink uit de doppen te kijken voor zijn naaste concurrent Max Verstappen van Red Bull Racing.

Verbeterde wagen

Max Verstappen won vorige week de tweede manche van het seizoen op het Italiaanse Imola-circuit. De Nederlandse autocoureur verraste vriend en vijand door een pijlsnelle start in de regen te nemen waardoor hij meteen de leiderspositie innam die hij niet meer losliet. Eén van de redenen voor Verstappens puike prestatie was zijn wagen. Het Red Bull Racing-team heeft haar F1-bolide tijdens de winterstop flink onder de schop genomen, waaronder ook de Honda-motor. Tijdens de GP van Imola was het al duidelijk dat Red Bull Racing veel vinniger voor de dag kwam in vergelijking met de bolides van Mercedes. Dat merk is nog steeds op zoek naar de ideale afstelling van haar W12-motor. Max Verstappen predikt echter rust: “Ik denk dat we nog steeds dezelfde zijn als vorig jaar. Als Mercedes zoveel kampioenschappen op rij wint, denk ik niet dat we de favorieten zijn.”

Bij Hamilton weerklinken toch geluiden van ongerustheid. “Ik kan mij dit jaar geen misstap veroorloven”, aldus Hamilton na de afloop van Grand Prix van Imola. “Je zag in Bahrein al dat het dit seizoen close zou worden. We moeten als team zorgen dat we alles tot in de perfectie uitvoeren”.

Crash Valtteri Bottas

Dat was een briefing die Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas vorige week vast en zeker had gemist: Bottas crashte stevig in Imola na een plotse aanrijding met George Russel: een piloot van Williams, het talententeam van Mercedes. Bottas’ wagen onderging tijdens de crash krachten tot wel 40G en raakte daardoor flink beschadigd. Gelukkig kwamen hij en Russel er heelhuids vanaf en kunnen ze in Portugal opnieuw rijden voor de overwinning. Dat zal nodig zijn voor Bottas want de Fin kreeg heel wat kritiek op zijn prestaties in Imola.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top