Lommel pakt derde plaats ondanks 0 op 24 tegen top twee

Sport | Lommel SK heeft zaterdag de derde plek op zak gestoken. De Limburgers verloren wel met 1-3 van RFC Seraing, maar mochten de jonkies van Club NXT bedanken omdat zij een 1-1 gelijkspel uit de brand sleepten tegen KVC Westerlo. Hierdoor eindigen Lommel en Westerlo met gelijke punten, maar blijft Lommel boven de Kempense gouwgenoten omdat ze meer matchen gewonnen hebben.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dat Lommel SK in eigen huis verloor van RFC Seraing hoeft niet meteen een verrassing te zijn. Deze nieuwe nederlaag incluis kon Lommel dit seizoen namelijk geen enkel punt pakken tegen de top twee: Union SG en RFC Seraing.

De zeven wedstrijden die de Limburgers tegen de kampioen en de vice-kampioen speelden gingen allemaal verloren. De achtste wedstrijd (uit bij Seraing) was het fameuze Covidforfait. In de zeven confrontaties scoorde Lommel acht keer en kreeg het 19 goals binnen.

Nul op 21 tegen de twee teams die boven hen eindigen, maar toch de derde plek dus voor Liam Manning en co. Al bewijst deze opvallende statistiek wel dat er nog heel wat werk aan de Lommelse winkel is om er volgend seizoen ook te staan in de topmatchen.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top