Sia krijgt een weinig benijdenswaardige hoofdrol op de Razzies

Films |
Elk jaar op de vooravond van de Oscar-ceremonie worden de Raspberry Awards uitgereikt, een prijs voor de slechtste prestaties in de filmindustrie. Dit jaar kaapt de Australische zangeres Sia maar liefst drie beeldjes weg op deze weinig benijdenswaardige prijsuitreiking. Ook twee medestanders van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump vielen zaterdag in de prijzen met elk twee beeldjes.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Valse noot

'Music', het regiedebuut van Sia, werd drie keer bekroond met een Razzie: de muzikale dramafilm haalde de prijzen binnen voor slechtste actrice (Kate Hudson), slechtste vrouwelijke bijrol (Maddie Ziegler) en slechtste regisseur (Sia).
 
De film kwam eerder al onder vuur van critici omdat een niet-autistische actrice de rol van een autistische vrouw vertolkt. Bovendien moest Sia zich ook excuseren vanwege een scène waarin een persoon met autisme wordt vastgebonden. "Ik zal deze scène laten verwijderen uit de film. Het is mijn fout, ik had me niet goed laten adviseren en heb duidelijk niet grondig genoeg onderzoek gedaan voor ik deze film produceerde", schreef Sia op Twitter.

Trump-getrouwen

Naast Sia vielen twee van de grootste medestanders van ex-president Donald Trump meerdere keren in de prijzen. De prijs voor slechtste film van het jaar ging naar de documentaire 'Absolute Proof'. In de film vertelt Mike Lindell, van kussenfabrikant MyPillow, waarom hij zeker weet dat niet Joe Biden maar Donald Trump vorig jaar de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft gewonnen. Lindell kreeg ook de Razzie voor slechtste acteur. 
 
Rudy Giuliani, de voormalige advocaat van Trump, sloeg een dubbelslag op de Razzies. Hij kreeg maar liefst twee prijzen voor zijn opvallende verschijning in de komedie 'Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan', ook wel 'Borat 2' genoemd. De onfortuinlijke raadsman was te zien in een veelbesproken scène in de komedie van Sacha Baron Cohen, die zondag kans maakt op twee Oscars. 
 
In het fragment, dat met een verborgen camera werd gefilmd, had hij zijn hand bij zijn kruis tijdens een interview met de minderjarige Tutar, gespeeld door de 24-jarige actrice Maria Bakalova. Giuliani kreeg awards voor slechtste mannelijke bijrol en - samen met zijn rits - voor slechtste combinatie op het scherm.
 
Hieronder kan je de volledige lijst van winnaars (of zijn het verliezers?) van de Raspberry Awards vinden:
 
Slechtste film - Absolute Proof
 
Slechtste acteur - Mike Lindell, Absolute Proof
 
Slechtste actrice - Kate Hudson, Music
 
Slechtste vrouwelijke bijrol - Maddie Ziegler, Music
 
Slechtste mannelijke bijrol - Rudy Giuliani, Borat Subsequent Moviefilm
 
Slechtste filmcombinatie - Rudy Giuliani en zijn broekrits, Borat Subsequent Moviefilm
 
Slechtste regisseur - Sia, Music
 
Slechtste remake, sequel of plagiaat - Dolittle
 
Slechtste scenario - 365 Days
 
De organisatoren reikten ook een speciale prijs uit voor het slechtste kalenderjaar ooit. Deze welverdiende prijs gaat naar het memorabele jaar 2020.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top