De sterrenformatie van Brooklyn Nets heeft gisteren in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie NBA dankzij een nipte 109-104 zege tegen Boston Celtics de leiding in de Eastern Conference overgenomen van Philadelphia 76ers.
Sterspeler Kyrie Irving greep met 15 punten, 11 assists en 9 rebounds maar nipt naast een triple double, topschutter van dienst bij de Nets was Joe Harris met 20 punten. Aan de overzijde volstonden 38 punten van Jayson Tatum niet om de Celtics voor de 28e nederlaag van het seizoen te behoeden. Daarmee staan ze in de Eastern Conference op de zesde plaats, op respectabele afstand van leider Brooklyn, dat een nipte voorsprong in handen heeft op de Sixers, dat evenwel nog een wedstrijd minder gespeeld heeft en vandaag weer langszij kan komen.

In de Western Conference haalde Golden State Warriors nog eens flink uit tegen Denver (118-97). Bij de Warriors liet de herstelde Stephen Curry 32 punten optekenen en 8 rebounds. In zijn laatste dertien wedstrijden kwam Curry twaalf keer uit boven dertig punten. Enkel woensdag tegen de Wizards lukte dat niet.