Slotspeeldag 1B: elk team heeft nog iets om voor te spelen

Challenger Pro League | Dit weekend staat de slotspeeldag van de D1B Pro League op het programma. De titelstrijd, de strijd om de barrageplek en de degradatiestrijd zijn al lang gestreden, maar toch heeft elk team nog wel iets om voor te spelen dit weekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Union Sint-Gillis

De kampioen heeft het puntenrecord al in handen, maar kan straks wel de kaap van de 70 punten overschrijden. Als je weet dat het vorige record met 59 punten aan KV Mechelen toebehoorde, dan weet je dat het nieuwe record van Union quasi onmogelijk nog gebroken kan worden. Daarnaast strijdt Anthony Moris nog voor de titel van doelman die het vaakst de nul kon houden. Doordat Pirard de vorige twee matchen zijn kans kreeg, kon Guillaume Dietsch (RFC Seraing) weer dichterbij kruipen en kan hij Moris straks zelfs nog bijbenen.

RFC Seraing

Maar dan moet Dietsch zelf wel eerst de nul houden tegen Lommel. De Fransman zit nu aan negen clean sheets en doet daarmee voorlopig eentje minder goed dan Moris. Daarnaast is er natuurlijk nog de topschuttersstrijd van Georges Mikautadze. De Georgiër scoorde voorlopig even veel goals dan Dante Vanzeir, maar krijgt nog een kans op de slotspeeldag om het seizoen af te sluiten als enige topschutter. Mikautadze krijgt zijn kans op het veld van Lommel, waar hij in de heenronde 4x scoorde.

Lommel SK

Die vier goals van Mikautadze waren niet het enige spektakelstuk dat er dit seizoen al te zien was in Lommel. De Limburgers scoorden vaak, maar kregen ook heel wat goals binnen. Als er tegen Seraing twee goals vallen, dan wordt Lommel de meest spektakelrijke club uit 1B. Daarnaast speelt Lommel natuurlijk ook nog om de derde plek.

KVC Westerlo

De concurrent voor die derde plek wordt KVC Westerlo. De Kempenaars moeten winnen van Club NXT en hopen op puntenverlies van Lommel om alsnog derde te eindigen. Een gelijkspel zou fataal zijn, maar dan zou Westerlo wel haar eigen record van het meeste gelijke spelen in één seizoen breken. Momenteel deelt het huidige Westerlo dat record met Union (2019-2020) en een vorige versie zichzelf (2017-2018). Alledrie speelden ze 12x gelijk in één seizoen. Dat is bijna in de helft van de matchen. Westerlo kan dus nog op 13 komen.

SK Deinze

Bij SK Deinze zijn alle ogen op Youssef Challouk gericht. Hij lijkt nu al zeker van zijn titel als assistenkoning, maar kan op de slotspeeldag nog de puntjes op de 'i' zetten. Challouk kan ook nog Onur Kaya bijbenen, die in het kampioenenjaar van KV Mechelen 11 assists gaf. Een ongeëvenaarde prestatie in 1B waar zelfs Holzhauser en Mercier (beiden als eens negen assists) hun tanden op stuk beten.

RWDM

In Molenbeek kunnen ze nog proberen om het doelpuntenrijkste middenveld van 1B (sinds de hervormingen) te worden. Momenteel scoorden de middenvelders van RWDM 16 goals; enkel OHL (17 in 2019-2020), Union (17 in 2019-2020) en Beerschot (18 in 2017-2018) deden beter. Rommens, Claes en co kunnen de messen dus nog eens scherpen voor de verplaatsing naar Lierse Kempenzonen.

Lierse Kempenzonen

Bij Lierse K. zitten ze al meer dan 500 minuten zonder doelpunt en nadert daarmee het competitierecord van AFC Tubize. De Brabanders konden in 2017-2018 eens een keertje 545 minuten niet scoren. Lierse K. zit daar naar maar dertien minuten van verwijderd. Een flukse start tegen RWDM is dan ook aangewezen om niet in de (negatieve) geschiedenisboeken te gaan.

Club NXT

De Brugse beloften konden dit seizoen nog steeds niet winnen op verplaatsing. In de vorige uitmatch op RWDM konden ze wel de vervelende nul van het bord spelen door een eerste uitpuntje mee te graaien, maar een keertje met een driepunter op de bus stappen zat er nog niet in dit seizoen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top