Play-off 2 is meer dan ooit de moeite waard om te volgen

Jupiler Pro League |
In dit toch wel bijzondere seizoen van de Jupiler Pro League beginnen we binnenkort met de play-offs. Natuurlijk kijkt elke voetballiefhebber uit naar de Play-off 1, maar ook Play-off 2 is evengoed de moeite van het volgen waard! Aan het einde van deze voetbalcompetitie zal één van de clubs immers kans kunnen maken op een Europese kwalificatie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Terwijl in de Play-off 1 Brugge, Antwerpen, Anderlecht en Racing Genk het hoge woord zullen voeren, heeft de Play-off 2 ook heel wat leuks in petto met onder meer Oostende, Standard, Gent en Mechelen. Voor deze teams zit er ook een Europees avontuur in het verschiet. Voor Standard en Gent zou dit een manier zijn om het seizoen te redden, voor Oostende en Mechelen zou een Europese wedstrijd de kers op de taart zijn.
 
Met slechts 4 teams, waarvan er 2 normaal gesproken zouden hebben deelgenomen aan Play-off 1 (Oostende en Standard), staat er veel op het spel, temeer omdat de puntenverschillen tussen de 4 ploegen minimaal zijn. Oostende staat 2,5 punten voor op Mechelen, dat vierde in de groep is. Elke wedstrijd zorgt dus voor spanning voor het eindklassement.
 
Oostende en Mechelen zorgen voor spektakel
 
We moeten niet rond de pot draaien: de laatste jaren was Play-off 2 vaak het toneel voor ondermaats voetbal. Meer dan eens ontwaarden we ambitieloze teams en vermoeide spelers op het veld tijdens deze competitie. Maar dit seizoen zullen we wellicht meer spektakel op het gras zien.
 
Oostende heeft, net als Mechelen, dit seizoen een van de meest spannende wedstrijden in de competitie gespeeld. De kustbewoners hebben tot het einde gevochten voor een plaats in Play-off 1, die - als ze het gehaald hadden - volkomen verdiend zou zijn geweest. Mechelen van zijn kant veroverde zijn plaats in de top 8 op het einde van de laatste dag van de klassieke fase. Hoewel ze het hele seizoen allesbehalve consequent speelden, hebben de mannen van Malinwa ook behoorlijk goede prestaties geleverd.
 
Het Luikse raadsel
 
Gent pakte afgelopen week verdiend haar plaats in de top 8, waardoor Zulte-Waregem op de slotdag bijna letterlijk van het veld werd geblazen. Het succes is des te opmerkelijker, aangezien er dit seizoen al 4 trainers bij de Buffalo's zijn gepasseerd. Feit blijft dat de door Hein Vanhaezebrouck voorgestelde wedstrijd de afgelopen weken positiever was en hoop gaf op enkele mooie wedstrijden.
 
Het echte raadsel van Play-off 2 is Standard. Na een bijzonder moeilijk seizoen konden de Rouches zich toch nog in de top 8 plaatsen op de allerlaatste speeldag van de klassieke fase. Zondag hadden de Luikenaars een kans om toch nog hun seizoen te redden met de Beker, maar het was uiteindelijk Genk dat de finale van de Croky Cup wist te winnen. Terug naar af dus voor Standaard. Voor een plaatsje in de Conference League zullen ze nog 6 of 8 wedstrijden bikkelhard moeten strijden. Toegegeven, in deze competitie zou de kaart haalbaar moeten zijn, maar dan zullen de rangen van Mbaye Leye hun verlies in de finale snel moeten kunnen verteren.
 
Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang via de kanalen van Proximus, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top