dev1ce ruilt Astralis in voor NIP

Esports |

Het nieuws kwam als een donderslag bij heldere hemel: Nicolai “dev1ce” Reedtz beëindigt per direct zijn contract met Astralis en verhuist permanent naar Ninjas In Pyjamas. De Deen tekent een contract van drie jaar bij de Zweedse organisatie en vervangt Tim “nawwk” Jonasson.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

De transfer van dev1ce luidt het einde van een tijdperk in voor de CS:GO-scene. De AWPer maakte sinds het ontstaan, in januari van 2016, deel uit van Astralis. De Deense organisatie domineerde de afgelopen jaren de Counter-Strike-wereld en speelde een belangrijke rol in de professionalisering van de esport

Ook persoonlijk zet dev1ce een grote stap. De vijf basisspelers van Astralis speelden al meer dan drie jaar in hetzelfde team, een eeuwigheid in Counter-Strike. Sterker nog: met Peter “?dupreeh?” Rasmussen en Andreas “?Xyp9x?” Højsleth speelde hij in totaal meer dan acht jaar samen.

De Deen zal bij NIP de rol van AWPer op zich nemen. Hij vervangt Tim “?nawwk?” Jonasson, die de organisatie verlaat. Bij Astralis wordt Lucas “?Bubzkji?” Andersen de nieuwe vijfde man. Of die goed genoeg is om dev1ce op lange termijn te vervangen, is nog maar de vraag.

In een kort statement geeft dev1ce vooral persoonlijke redenen voor zijn onverwachte transfer. “Astralis verlaten is zwaar, en de jongens zullen altijd familie blijven, maar Covid heeft me aan het denken gezet”, aldus de Deen. “Ik woon al een tijdje in Zweden, ik spreek de taal, en ik ben enorm enthousiast over dit jonge, spannende project bij NIP.”

Flashpoint 3 wordt het eerste toernooi voor het nieuwe NIP. Op 10 mei speelt dev1ce zijn eerste officiële wedstrijd voor de Zweedse organisatie. Astralis moet met Bubzkji volgende week al aan de bak, tijdens Dreamhack Masters Spring.

Copyright afbeelding: Ninjas in Pyjamas

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top