De Europese Voetbalconfederatie UEFA beraadt zich momenteel nog over de mogelijk te nemen stappen tegen de oprichters van de Super League, zo bevestigde de UEFA na afloop van het Uitvoerend Comité in een persmededeling.
"Het Uitvoerend Comité werd vandaag up-to-date gebracht wat betreft de laatste ontwikkelingen in de zogenaamde Super League, met inbegrip van de mogelijke opties die UEFA heeft en de eventuele stappen die momenteel overwogen worden", klinkt het in de korte mededeling.

In de nacht van zondag op maandag maakten twaalf Europese topclubs (AC Milan, Arsenal, Atlético Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid en Tottenham Hotspur) bekend door te gaan met hun plannen om een Super League op te richten, een rechtstreekse tegenhanger van de huidige Champions League. Als startkapitaal zeiden ze over 3,5 miljard euro te beschikken. Die financiële middelen zouden van JPMorgan komen.

Net iets minder dan 48 uur na de bekendmaking van de plannen trokken de Engelse clubs - onder druk van de regering in Londen en de eigen supporters - de stekker al uit het project. Met Real Madrid, FC Barcelona en Juventus blijven er intussen maar drie clubs meer over. Initiatiefnemer Real en Barça blijven achter de Super League staan, Juve gaf al toe dat het plan in zijn huidige opzet niet meer mogelijk is.

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin riep woensdag op "de eenheid in het voetbal te herstellen", maar waarschuwde ook "dat de betrokken clubs de gevolgen van hun daden zullen ondervinden". "We houden er rekening mee dat de Britse clubs hun fout erkenden, maar de overige clubs zullen contact met me moeten opnemen. Samen zullen we de zaken dan bespreken." Ceferin zat de voorbije dagen al samen met de juridische afdeling van de UEFA om enkele zaken af te toetsen. De halve finales van de Champions League zijn evenwel niet in gevaar, zo bevestigde hij eerder al.