Forfait op Seraing kostte Lommel mogelijk barrageplek: "Staan nog steeds achter die beslissing"

Sport | Zaterdag sluit Lommel SK een bewogen seizoen af met een thuiswedstrijd tegen RFC Seraing. Beide teams waren lang elkaars concurrent in de strijd om de tweede plek, maar uiteindelijk moesten de Limburgers toch de duimen leggen voor de Luikenaars. Al had het er ook nog anders kunnen uitzien als Lommel geen forfait had gegeven voor de uitmatch in het Stade du Pairay.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lommel besliste begin februari om in extremis niet naar Luik af te reizen omdat de club op dat moment met een Covid-uitbraak kampte. De Limburgers kregen daardoor een forfaitnederlaag aan de broek en verloren zo belangrijke punten in de strijd om de tweede plek. Daarnaast zag het ook het doelsaldo ten opzichte van Seraing met 10 goals (-5 voor Lommel en +5 voor Seraing) omlaag gaan.

Die klap kwam Lommel niet meer te boven. Seraing - dat nota bene ook zelf nog eens in opspraak kwam met vervalste Covidtests - behield haar voorsprong in het klassement en pakte het ticket voor de barragematchen tegen de voorlaatste uit 1A.

Als de forfaitzege van Seraing tegen Lommel even uit het klassement gehaald wordt, dan zouden beide teams op de slotspeeldag nog wél strijden voor het barrageticket. Want dan zou Seraing momenteel drie punten meer hebben dan Lommel en dan zou het doelsaldo +1 geweest zijn in plaats van +11.

Gezondheid boven alles

Maar met 'had' en 'als' kopen de Noord-Limburgers natuurlijk niks. Bovendien stelde coach Liam Manning op de persbabbel voor de match tegen Seraing ook nog eens duidelijk dat hij nog altijd achter de forfaitnederlaag staat. "Op dat moment verspreidde het virus zich razendsnel binnen onze club. We namen toen de juiste beslissing omdat de gezondheid van iedereen altijd prioritair blijft. We wilden niemand mee naar Seraing nemen die een potentieel hoog risico was."

Dat nu net die beslissing mee het verschil maakt, is natuurlijk wel zuur. "Het leek een moeilijke beslissing als je naar het klassement kijkt, want het kostte ons inderdaad drie belangrijke punten en we kregen een klap bij het doelsaldo. Maar bij ons zal de gezondheid altijd primeren. Wat dan ook de gevolgen zijn."

Die gezondheid is momenteel niet al te best bij Glenn Neven en Kolbeinn Thordarson. Beide verdedigers liggen nog in de lappenmand en zijn er niet bij voor de slotmatch van het seizoen. Yannick Vandersmissen zit een gele schorsingsdag uit.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top