Komende dinsdag speelt Real de andere halve finale-wedstrijd tegen het Chelsea. El Galacticos lijken op dreef te zijn en staan in de Spaanse competitie op slechts drie punten van leider Atlético. Toch zal de goede vorm van Real niet het gespreksonderwerp van de dag zijn. Daar zorgt spits Karim Benzema wel voor.

Nadat Real Madrid haar eigen titelambities kracht bijzette door enkele weken geleden Barcelona te verslaan, wordt de aandacht opnieuw gevestigd op de belangrijkste competitie voor de Koninklijke: de UEFA Champions League. Nu ja, als we even de Super League buiten beschouwing laten... 

Vorig jaar werd Real Madrid nog tijdens de achtste finales uit de Champions League geknikkerd door Manchester City maar dit seizoen gaat het een pak beter. Nadat het Liverpool uit de kwartfinales gooide, maakt Real zich op om die andere Engelse revelatie, Chelsea FC, van het kastje naar de muur te spelen. Dat moet een koud kunstje zijn volgens Real-spits Karim Benzema die zich eind vorige maand uitliet over de kwaliteiten van Olivier Giroud, de Franse spits in loondienst bij Chelsea en voormalige collega van Benzema bij de Franse nationale ploeg.

Spraakmakend interview

Tijdens een interview met de Franse influencer Mohammed Henni sprak Benzema over de kwaliteiten van zijn collega-spitsen bij de Franse nationale ploeg, waaronder ook die van Chelsea-spits Olivier Giroud: “Giroud in de spits als afspeelpunt? Het werkt wel op één of andere manier maar spectaculair is het niet. Ik weet ook niet of iedereen het leuk vindt om naar te kijken.” De vergelijking met zichzelf wil Benzema liever niet maken, of misschien toch? “Je verwart Formule 1 toch ook niet met karting? Ik weet dat ik de F1 ben, en dan ben ik nog aardig”, klonk het.

Het duurde niet lang voordat de opmerking van Benzema ter oren kwamen van zijn collega-spits Giroud. Die reageerde via sociale media eerder laconiek op de kritiek van Benzema: “Ben ik een kartingwagen? Misschien, maar dan wel eentje die wereldkampioen is geworden”, aldus Giroud.

Evenwaardig in Europa

Wellicht keek Benzema net voor zijn uitspraak naar de statistieken van de beide spitsen. Hij scoorde voor de Koninklijke immers al 21 doelpunten in 28 wedstrijden in La Liga. Giroud scoorde in de Premier League amper vier doelpunten in vijftien wedstrijden voor The Blues. Maar wellicht heeft Benzema Girouds statistieken van de Champions League over het hoofd gezien: daarin vond de Chelsea-spits de weg naar het doel veel sneller. In zeven CL-wedstrijden scoorde Olivier Giroud maar liefst zes keer voor Chelsea en daarmee doet hij beter dan Benzema die in acht wedstrijden vijf keer kon scoren voor Real Madrid.

Wat er ook van zij, komende dinsdag om 21u00 staan de twee Franse kemphanen tegenover elkaar op het veld. In Madrid zullen de twee ploegen een eerste horde nemen naar de finale van de UEFA Champions League. Voor Chelsea kan het de eerste keer zijn sinds 2012 dat het doorstoot naar de finales, Real Madrid zal zijn status als recordhouder van de Champions League-eindwinst willen bevestigen en de mislukte campagne van vorig seizoen doorspoelen.

Volg de Champions League op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakketvan Proximus Pickx.

Het speelschema van de heenrondes van de halve finales:

Dinsdag 27 april 2021:
Real Madrid - Chelsea FC: vanaf 20u15 op Proximus Sports 1.

Woensdag 28 april 2021: 
Paris Saint-Germain - Manchester City: vanaf 20u15 op Proximus Sports 1.

Volg alle wedstrijden van de UEFA Champions League via de kanalen van Proximus Sports. Het verdere verloop van de Champions League kan je volgen op de Proximus Sports-kanalen, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx. Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!