De Décastar van Talence, het meerkampevenement dat twee jaar geleden nog werd gewonnen door Nafi Thiam, gaat voor het tweede jaar op rij niet door vanwege de wereldwijde coronacrisis. Dat maakte de organisatie vandaag bekend.
Zonder toeschouwers is een rendabele Décastar niet mogelijk, klinkt het bij de organisatoren. De werken aan het stadion van Talence worden wel vervroegd naar juni, waardoor de editie van komend jaar in een volledig vernieuwd stadion zal worden gehouden.

Bij de vrouwen in Talence won in 2019 onze landgenote Nafi Thiam de zevenkamp. Thiam behaalde 6819 punten en bleef daarmee de Hongaarse Xénia Krizsán (6619 ptn) en de Letse Laura Ikauniece (6518 ptn) voor.

De Franse meeting behoort al jaren tot de grootste meerkampevenementen ter wereld. In 2018 behaalde de Fransman Kevin Mayer nog een nieuw wereldrecord tienkamp (9.126 punten) op de Décastar. De zege was twee jaar geleden bij de mannen voor de Canadees Pierce Lepage. Thomas Van der Plaetsen werd derde. Hans Van Alphen won in 2011 en 2012 in Talence.