Met een 6-6 gelijkspel tegen de Engelsman James Wade (PDC 4) is Dimitri Van den Bergh (PDC 9) gisterenavond tweede geworden in het eindklassement van de eerste fase in de Premier League darts (993.000 euro), die plaatsvond in het Engelse Milton Keynes.
Van den Bergh pakte de eerste leg met een 57 uitworp. Wade, die het toernooi in 2009 op zijn palmares schreef, stelde met een 56 uitworp gelijk en brak vervolgens met dubbel twintig door de darts van de 26-jarige Antwerpenaar. Van den Bergh sloeg echter terug en nam met uitworpen van 72 en 44 terug de leiding. Wade prikte in leg zes een 129 uitworp weg waarmee hij de bordjes gelijk hing. In de drie volgende legs speelde Van den Bergh 'The Dreammaker' zijn beste darts. Met drie 180 maximumworpen, waarbij hij uitworpen lukte van 81 en 160, kwam de regerende World Matchplay-kampioen op een leg van de overwinning. Wade pakte echter de laatste drie spelletjes en kon zo alsnog een gelijkspel uit de brand slepen.

Na negen speeldagen telt Van den Bergh net als de Engelsman Nathan Aspinal (PDC 10) dertien punten en dit na vijf overwinningen, drie gelijke spelen en een verlieswedstrijd. Aspinal werd uiteindelijk groepswinnaar met een beter legsaldo van zestien tegen veertien voor Van den Bergh. De Engelsen Rob Cross (PDC 5) en Glen Durrant (PDC 12) zijn uitgeschakeld.

Vanaf 5 mei start de tweede fase van de Premier League waarin de acht resterende spelers in een onderlinge confrontatie het tegen elkaar opnemen. De top vier speelt op 28 mei de Play-offs waar er voor de winnaar 250.000 pond is weggelegd.

Uitslagen Premier League Night 9, Milton Keynes:
Robb Cross (Eng/5) - Glen Durrant (Eng/12) 7-5
Jonny Clayton (Wal/18) - Michael van Gerwen (Ned/3) 7-3
Nathan Aspinall (Eng/10) - Gary Anderson (Sch/6) 7-1
Peter Wright (Sch/2) - José de Sousa (Por/14) 6-6
Dimitri Van den Bergh (Bel/9) - James Wade (Eng/4) 6-6