La Liga denkt er niet aan om Real Madrid, Barcelona en Atlético Madrid te sanctioneren na de oprichting van een eigen Super League, samen met negen andere grote Europese clubs. "We praten niet over sancties. Iedereen wil koppen zien rollen, maar we hebben procedures", zo zei La Liga-voorzitter Javier Tebas vandaag op een persconferentie.
"Op dit moment praat ik niet over sancties, we moeten niets overhaasten", aldus Tebas. "Deze clubs zijn al gestraft door hun eigen fans. Ze hebben getoond dat ze het Europees voetbal geen dienst bewijzen. Er is reputatieschade voor deze clubs."

Eerder liet Barcelona-voorzitter Joan Laporta optekenen dat de Super League "noodzakelijk" is. Tebas is echter van oordeel dat Barcelona "ernstigere problemen" heeft en dat Laporta meer "moet focussen op financiële kwesties en op een competitief team volgend seizoen".

Tebas heeft naar eigen zeggen al weken niet meer gesproken met Real Madrid-voorzitter Florentino Perez, die aan het hoofd zou komen van de Super League. Vorige week lichtte Laporta hem wel in dat Barcelona zou deelnemen aan de nieuwe elitecompetitie, die de voorbije dagen na hevige kritiek eerst de Engelse en daarna ook andere teams zag afhaken. Real Madrid en Barcelona zijn de enige clubs die nog niet officieel afscheid hebben genomen van het project.