Aan het einde van het laatste Europese Spring Split-evenement van RLCS plaatste de Belg AztraL zich samen met organisatie Solary voor wat de eerste Rocket League-major moest worden. Dat toernooi zou de beste ploegen ter wereld offline samenbrengen, maar werd door de gezondheidscrisis opgesplitst in vier regionale kampioenschappen. Die gaan online door, van 15 tot 20 juni. 

 

Een hervormd format

De gezondheidscrisis blijft van zich laten horen, en zorgt voor regionale toernooien in de vier uithoeken van de wereld. Het voornaamste twistpunt gaat over competities die teams van verschillende regio’s fysiek bijeen moeten brengen. Die gebieden liggen vaak ver uiteen, en de gezondheidsvoorschriften bemoeilijken de organisatie van dat soort competities.

Het recentste slachtoffer: het wereldkampioenschap van Rocket League. De afsluiter van het seizoen van 2021 stond oorspronkelijk gepland als een LAN-toernooi, maar moest geannuleerd worden. Als vervanging kondigde de organisator vier regionale toernooien aan, die de beste teams van elk continent moeten samenbrengen: Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Oceanië en Europa.

Een andere opvallende wijziging: om er een episch evenement van te maken, introduceert Psyonix een nieuw concept in de competitie, de zogenaamde “Best-of Set”. Eén “Best-of Set” omvat tot en met drie “Best-of”-reeksen. Een “Best-of 7 Set” kan bijvoorbeeld drie Best-of-7s bevatten. Het team dat als eerste twee Best-of-7s wint, wint ook de set. Het RLCS X-kampioenschap zal bestaan uit een mix van “Best-of-5 sets” en “Best-of-7 sets”.

Hieronder vind je de planning van de Europese competitie:

  • Eerste ronde: 15 juni om 17 uur
  • Kwartfinale 1: 15 juni om 19 uur
  • Kwartfinale 2: 16 juni om 17 uur
  • Halve Finale 1: 17 juni om 17 uur
  • Halve Finale 2: 18 juni om 17 uur
  • Grote Finale: 20 juni om 17 uur

De geldprijs bestaat uit de volledige prijzenpot van het oorspronkelijke toernooi, verdeeld onder de vier continenten. Voor Europa staat er een bedrag van 400 000 euro op het spel.

Belg AztraL plaatst zich voor het toernooi

Tussen de zes gekwalificeerde teams zitten esports-giganten als Team Vitality en Team BDS, respectievelijk tweede en eerste in het klassement, maar ook enkele onverwachte teams mogen aantreden. In die categorie zit bijvoorbeeld Team Solary, met onze landgenoot Maello “AztraL” Ersnt. Het Franse team profiteert van de kwalificatie voor de Europese major, dat in mei plaatsvindt. Hoewel de Giants bijvoorbeeld hoger op de rangschikking staan dan Team Solary, kwalificeerden ze zich niet voor deze fase van het toernooi. Ze starten dus achter de Franse organisatie, die minimaal 300 punten verzamelen.

Top Blokes, Team Queso en Guild Esports vervolledigen de teams van het toernooi dat het tiende seizoen van de Rocket League Championship Series zal beëindigen. Niets dan mooie namen dus: dat belooft een spectaculaire maand juni te worden!

Copyright afbeelding: RLCSX