Deze ongelooflijke themaparken werden geïnspireerd door films

Droom jij ervan om door de gangen van Zweinstein te lopen, rond te dwalen in Springfield of een ruimteschip van Star Wars te verkennen? Over de hele wereld zijn kolossale bedragen geïnvesteerd om deze buitengewone werelden na te maken, tot groot genoegen van de fans. Hier is een overzicht van de parken die fantasie werkelijkheid maken.

Harry Potter

We vliegen naar Florida in de Verenigde Staten, en zijn metropool Orlando. Hier opende in 2010 het beroemde ‘Harry Potter’-park zijn deuren. Alles is er nagebouwd met oog voor detail: de Zweinsteinexpres, het dorp Zweinsveld, de maffe winkelstraat Diagon Alley... Je kunt gadgets kopen bij Zonko, toverstokken bij Ollivander en snoepjes bij Honeydukes. In de tavernes drink je net zoals je helden uit de films pompoensap en boterbier. Maar de meest indrukwekkende reconstructie is ongetwijfeld het kasteel van Zweinstein. Het is in het park dan ook niet ongewoon om uitzinnige fans tegen te komen die met tranen in de ogen en een toverstok in de hand, zich inbeelden dat ze zelf leerling zijn aan de beroemde tovenaarsschool.

Star Wars

Wat is er ongelooflijker dan dichter bij de sterren te komen? Dit park in Florida is volledig gewijd aan de ‘Star Wars’-saga. Betreed de attractie dus maar met een lichtzwaard in de hand. Ruimteschepen, ontmoetingen met personages en iconische wezens: het kan er allemaal. Ook de galactische omgevingen zijn tot in de kleinste details nagebouwd. In een Millennium Falcon vliegen? Reizen door de gangen van de Death Star? Het is nu mogelijk!

Avatar

Je hoeft geen fan te zijn van James Camerons film om een bezoek te brengen aan het park dat is gewijd aan 'Avatar', een van de meest verkochte producties uit de filmgeschiedenis. 'Pandora, The World of Avatar' opende in 2017 in de VS. De majestueuze omgeving van de film is nagebouwd, helemaal in kleur. De unieke en sprookjesachtige landschappen van de blauwhuidige personages komen tot leven. Bezoekers kunnen genieten van een cruise door het hart van de natuur en wie weet, misschien zie je wel enkele iconische personages uit de film?

The Simpsons

Het was in mei 2013, nog steeds in de Verenigde Staten, dat het park gewijd aan de grote familie Simpson werd geopend. Het ‘Simpson’-park ligt niet ver van de wereld van Harry Potter en dompelt de bezoekers onder in een felgekleurd universum. Ga naar de gereconstrueerde straten van Springfield, het huis van de familie, de stripwinkel of zelfs Moes beroemde taverne en de Krusty Burger. In deze levensechte omgeving kunnen bezoekers genieten van vele attracties.

Top