Claimt Bayern München tegen Mainz straks zijn negende landstitel op een rij?

Sport | Corona of niet, er zijn nog zekerheden in het leven. De kans dat Bayern München zich opnieuw kroont tot kampioen van Duitsland, is weer een tikkeltje groter geworden. Als Bayern zaterdag wint van middenmotor Mainz is de negende titel op een rij een feit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Speeldag 30 in de Duitse Bundesliga werd midweeks afgewerkt. Terwijl Bayern dinsdagavond in eigen huis aan de bak moest tegen Bayer Leverkusen, wist de Rekordmeister al wat het resultaat was in FC Keulen tegen RB Leipzig, de eerste achtervolger op Bayern. Leipzig liep in Keulen met 2-1 een blauwtje op, terwijl Bayern met 2-0 won van Leverkusen. Met een verschil van tien punten en nog twaalf punten te verdienen, kan Bayern dus dit weekend opnieuw beslag leggen op de landstitel. De opdracht is simpel: winnen. Bij puntenverlies kan het in de zetel vieren als ook Leipzig zich weer verslikt.

We zijn het intussen gewoon worden dat we ons de vraag stellen wanneer Bayern kampioen zou worden. Toch is de huidige voorsprong van tien punten weinig in vergelijking met de voorgaande seizoenen. Meestal heeft Bayern het kampioenschap al ver voor de laatste speelronde binnen. Het seizoen 2018-2019 is de uitzondering op de regel, toen de titelstrijd pas op de allerlaatste speeldag werd beslist.

Al ruziënd naar de titel?

Alles peis en vree zou je denken met de negende landstitel in het vizier, de 31ste in totaal zou het zijn voor Bayern. Toch liep niet alles over rozenblaadjes. Zo werd het de voorbije weken meer dan duidelijk dat hoofdcoach Hansi Flick geen beste maatjes is met sportief directeur Hasan Salihamidzic. Flick dropte vooral hierdoor een bommetje door te zeggen dat hij na dit seizoen wil vertrekken bij Bayern, ook al heeft hij nog een contract lopen tot juni 2023. Bayern liet hierop weten de “eenzijdige communicatie” van Flick af te keuren. Hoewel het dus goed draait op het veld, is er gerommel ernaast.

Dat ook de vacature vrij komt van Duits bondscoach, helpt Bayern niet. Joachim Löw gaf een tijdje terug aan dat het Europees kampioenschap zijn laatste toernooi wordt met de Mannschaft. Flick was in het verleden aan de slag als assistent van Löw en ligt op koers om de fakkel over te nemen.

Lewandowski kan weer jagen op record

De kans is overigens groot dat Bayern met prijsbeest Robert Lewandowski de titel kan claimen. Lewandowski zit namelijk dicht bij een rentree nadat hij zich blesseerde aan de knie in de voorbije interlandperiode. “Hij is zeker een optie voor zaterdag”, zei trainer Flick in zijn persconferentie.

De Pool miste vier competitiewedstrijden en het Champions League-tweeluik tegen Paris Saint-Germain en moest daardoor een pauze inlassen in zijn recordjacht. Want ook na het behalen van de titel heeft de wereldvoetballer van het jaar nog een persoonlijk doel voor dit seizoen. Hij jaagt nog altijd op het record van Gerd Müller, die in het seizoen 1971/72 liefst veertig keer scoorde in één Bundesliga-jaar. Lewandowski staat met nog vier duels te gaan op 35 goals.

Kijk vandaag vanaf 15u30 naar het duel tussen Mainz en Bayern München op Eleven Sports 2, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top