Schorsingen en gele dreiging 1B speeldag 28: drie spelers geschorst voor laatste speeldag

Challenger Pro League | Komend weekend staat de laatste speeldag van de D1B Pro League op de agenda. Maar voor drie spelers zit het seizoen er nu al op. Voor heel wat anderen wordt het toch nog wat uitkijken dat er niet met een valse noot (een schorsing) gestart zal worden in het komende seizoen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lommel SK zal de derde plaats veilig moeten stellen zonder Yannick Vandersmissen. De flankspeler liep tegen RWDM tegen zijn vijfde gele kaart aan en is geschorst. Ook KVC Westerlo - de concurrent voor de derde plek - moet dit weekend een pion missen. Noel Soumah mag niet meespelen tegen Club NXT nadat ook hij vijf gele kaarten verzamelde. Bij de Bruggelingen loopt Xander Blomme er dan weer niet bij. Ook hij is geelgeschorst.

Voor heel wat andere spelers is er nog een laatste keer een gele dreiging. Als zij geel pakken in de slotmatch, dan zijn ze geschorst voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Voor één speler dreigt er zelfs een dubbele schorsing. Jo Gilis zit als eerste 1B-speler aan negen gele kaarten en zal bij een tiende kartonnetje twee matchen geschorst zijn.

Union SG
Guillaume François, Edisson Jordanov, Deniz Undav

RFC Seraing
Abdelhafid Al Badaoui, Wagane Faye, Ablie Jallow

Lommel SK
Robin Henkens, Glenn Neven, Arno Verschueren

KVC Westerlo
Maxime Biset, Ambroise Gboho

SK Deinze
Raphael Lecomte

RWDM
Nicolas Rommens

Lierse Kempenzonen
Jo Gilis

Club NXT
Ibe Hautekiet

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top