Beperkt publiek zal onder meer Nadal aan het werk zien in de Madrid Open

Sport | Van 29 april tot 9 mei vindt in de Spaanse hoofdstad Madrid de Mutua Madrid Open plaats. Het tennistoernooi kan alvast rekenen op een belangrijk nieuwtje. Er zal namelijk publiek, zij het in beperkte mate, toegestaan worden in de tribunes.

Door Pickx

Deel dit nieuws

“Zo’n 40 procent van de normale supporterscapaciteit zal toegelaten worden op de Madrid Open. Dat betekent dat er per sessie zo’n 4.800 mensen live in het stadion aanwezig mogen zijn”, liet organisator Gerard Tsobanian vorige week nog weten. Met de Madrid Open staat het derde Masters 1000-toernooi van dit seizoen op het programma, na die van Miami en Monte Carlo. Die van Indian Wells eerder in het seizoen werd geannuleerd omwille van het coronavirus.

Eerder werd aangekondigd dat zowel Roger Federer, Rafael Nadal, als Novak Djokovic aanwezig zouden zijn Madrid. Het is al geleden van de Australian Open van 2020 dat de drie tennistenoren nog eens samen aan de start stonden van een toernooi. Federer liet echter weten dat hij het toernooi van Madrid alsnog links laat liggen. Djokovic, voorlopig de laatste winnaar in Madrid, haakte intussen ook af. Hij won in 2019, vorig jaar werd de Madrid Open geannuleerd vanwege corona. Nadal is dan weer recordhouder met vijf eindzeges. Hij zou wel van de partij zijn.

Opnieuw prijs voor Tsitsipas?

Uiteraard zullen er naast Nadal nog kapers op de kust zijn. Zo denken we maar aan Stefanos Tsitsipas. De Griek reist alvast met vertrouwen af naar Madrid. Tsitsipas won namelijk het vorige Masters 1000-toernooi van Monte Carlo. Hij versloeg in de finale de Rus Andrey Rublev met twee keer 6-3. In 2019 was de Griek al eens dicht bij de eindzege in Madrid, maar toen ging Djokovic dus met de zegeruiker lopen.

Als we een wit konijn uit onze hoed mogen toveren, geven we even de naam van Hubert Hurkacz mee. De Pool pakte dit seizoen de eindzege in het eerste Masters 1000-toernooi van het seizoen. Hurkacz schakelde in Miami onder meer de Canadees Milos Raonic en Tsitsipas uit op weg naar de finale.

Alexander Zverev zal hoogstwaarschijnlijk ook weer een gooi willen doen naar winst in Madrid. Zverev schreef in 2018 al eens de Madrid Open op zijn palmares. Andere outsiders zijn Andrey Rublev en Daniil Medvedev. We zouden in dit rijtje ook onze landgenoot David Goffin vernoemen, maar hij besloot zijn lichaam nog wat rust te gunnen na zijn opgave in Barcelona.

Serena Williams stuurt haar kat

Ook de vrouwen beginnen aanstaande vrijdag aan het toernooi in Madrid. De Nederlandse Kiki Bertens zal haar titel van in 2019 proberen verdedigen. Grote favoriete is echter Ashleigh Barty, die het toernooi van Miami wist te winnen. Uitdagers voor de Australische worden Petra Kvitova en Simona Halep, die reeds drie keer triomfeerde in de Spaanse hoofdstad. De Belgische eer moet hoog gehouden worden door Elise Mertens.

Wie er echter niet zal bijzijn, is Serena Williams. De Amerikaanse ligt namelijk zwaar overhoop met toernooidirecteur Ion Tiriac. Die laatste beweerde namelijk een tijd terug dat Williams te zwaar staat, niet in vorm is en te oud is geworden om nog op het hoogste niveau mee te dingen naar de prijzen. Uitspraken die in het verkeerde keelgat schoten, waardoor Williams nu haar kat stuurt naar Madrid.

Volg alle actie in de Madrid Open van 29 april tot 9 mei via Eurosport.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top