Wat je niet mag missen tijdens de laatste week Podium 19

Eind januari zag Podium 19 voor het eerst het daglicht. Op dit online platform van de VRT kon je ondanks de coronarestricties toch nog genieten van cultuur. Nu de allerlaatste week van het initiatief is ingegaan, licht Proximus Pickx de laatste voorstellingen uit die je niet mag missen.

Le Caravanserail

Met dit muzikaal spektakel nemen Matthew Locke, John Blow en Henry Purcell je mee in de coulissen van hun fantasiewereld. Ze gaan terug naar de 17de eeuw, waar theaters in Engeland op slot gingen en er enkel muziek was in de kerken. Maar plots zette koning Charles II de theaterdeuren wagenwijd open en volgde een heuse muzikale revolutie.
 
Feest mee met dit spektakel op vrijdag 23 april.

A Nocte Temporis

Een ander muzikaal hoogtepunt vind je in de BOZAR, waar Reinoud Van Mechelen en zijn ensemble a nocte temporis graag geziene gasten zijn. Voor deze voorstelling zetten ze de Franse barokcomponist Nicolas Clérambault in de spotlights. De Belgische tenor Van Mechelen ontdekt enkele van zijn grote werken, zoals Te Deum en het oratorium La femme adultère.
 
Laat je muzikaal verwennen op vrijdag 23 april.
 

Dansmakers van morgen

24 april is een hoogdag voor iedereen die dansen in zijn bloed heeft zitten: dan vindt de 6de editie van Dag van de Dans plaats. In ‘Dansmakers van morgen’ geeft ambassadeur van Dag van de Dans, Zoë Demoustier, stem en gezicht aan nieuwe makers. De choreograaf en performer gaat met hen in gesprek over hun dromen, hun werk en hun verlangens.
 
De acht aflevering zijn beschikbaar op zaterdag 24 april.

Level Q

In deze theatrale dansvoorstelling van Lap vzw gaan vier mensen tot het uiterste in hun spel. Het opzet? Nagaan of een wedstrijd of programma enkel maar spannend is als je niet weet wie er gaat winnen. Het publiek wordt op het puntje van zijn stoel gehouden, want niemand weet hoe het gaat eindigen en of er al dan niet een saboteur in het spel is. Een interessante weerspiegeling van de betekenis van “winnen” en “verliezen”.
 
‘Level Q’ kan je bekijken op zaterdag 24 april.

Tribunal Digital

De voorstelling ‘Tribunal’, van BRONKS en Ballet Dommage, bestond al langer. Speciaal voor de kijkers van Podium 19 hebben de makers hun werk echter wat aangepast en er 'Tribunal Digital' van gemaakt. Je krijgt er een scherpe kijk in het kantoorleven, op een absurde en chaotische manier. Tot de laatste minuut hilarisch en minstens even herkenbaar.
 
Voor ‘Tribunal Digital’ kan je op zaterdag 24 april op Podium 19 terecht.

Vaders dragen

Deze voorstelling doet het een tikkeltje anders. Je kijkt namelijk niet naar de show zelf, maar naar de making off. ‘Vaders dragen’ zet het proces van vier circusartiesten in beeld, die een weg afleggen om hun vaders zo op te leiden dat ze uiteindelijk het podium met hen kunnen delen.
 
Deze speciale making off is vanaf zaterdag 24 april beschikbaar.

Rauw in Ramallah

Een keertje geen theater, maar wel een documentaire. Deze docu neemt je mee tijdens de tournee van de internationaal bejubelde dansvoorstelling ‘rauw’ van kabinet k. Zeven kinderen uit de voorstelling komen voor de camera getuigen over hoe zij Palestina hebben ervaren.
 
Ook deze docu prijkt vanaf zaterdag 24 april op Podium 19.
 
Haal je dagelijkse dosis cultuur nog snel op Podium 19 (zender 19) of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later.

Muziek

Bekijk alles
Top