Paolo Maldini, clublegende en momenteel technisch directeur bij AC Milan, heeft vandaag zijn excuses aangeboden voor de oprichting van de Super League. Hij richtte zich daarbij niet alleen tot de fans van de Rossoneri, maar tot alle voetbalsupporters.
"Ik zou willen verduidelijken dat ik nooit betrokken was bij de gesprekken en net als iedereen zondagavond heb gehoord over de Super League", begon Maldini zijn relaas bij Sky Sport voor de aftrap van de wedstrijd in de Serie A tegen Sassuolo. "Maar dat houdt me niet tegen om mijn excuses aan te bieden, niet alleen aan de fans van Milan, maar aan de supporters in het algemeen."

Maldini voelde naar eigen zeggen "verwarring" over de oprichting van de Super League, waar AC Milan deel van uitmaakte. "Voor een clubbestuur is het normaal om het belang van de inkomsten te erkennen, maar de vraag is tot waar je kan gaan. De principes van de sport, en dan bedoel ik de meritocratie, mag je niet veranderen."

De Italiaanse clubs, met naast AC Milan ook nog Inter en Juventus, hebben ondertussen toegegeven dat de oprichting van de Super League mislukt is nadat alle betrokken Engelse clubs zich afgelopen nacht terugtrokken.