Meekijken in het leven van een internationaal wielerfenomeen

Het hoeft weinig discussie: Wout van Aert is nu al dé man van het wielervoorjaar 2021. VTM zat hem de voorbije maanden kort op het wiel en goot die beelden in de docu ‘Wout’.

Een herhaling van vorig jaar leek moeilijk te worden voor Van Aert: toen won hij met Strade Bianche en Milaan - San Remo twee grote koersen op enkele weken tijd. En ook in de Ronde van Vlaanderen en op het WK was hij toen dicht bij een zege. Maar kijk, met enkel nog de Waalse klassiekers voor de kiezen -waarin Van Aert niet aantreedt- is nu al duidelijk dat de Kempenaar niet moet onderdoen voor dat wonderseizoen.

Winst in Gent-Wevelgem en recent nog de Amstel Gold Race, een aantal ritten in de Tirreno Adriatico en vooral: regelmaat. Zowat in elke koers die hij startte reed de Belg van Jumbo-Visma mee voor de prijzen.

Vertederend zijn daarbij zeker ook de momenten dat het nipt niet lukte, zoals (wederom) in de Ronde van Vlaanderen, waar hij kort na de meet troost zocht bij echtgenote Sarah en zoontje Georges. Een kus van vrouwlief en een zeemzoete blik richting baby volstaan om een wielerfenomeen te veranderen in een weke vader.

Begeesterende persoonlijkheid

Het is dat wat VTM en Het Laatste Nieuws trachten te vatten in de documentaire ‘Wout’. Voor het tweede jaar op rij - vorig jaar was er al ‘Wout: waar een wil is’ - kreeg hun cameraploeg inzage in het ploeggebeuren bij wielerformatie Jumbo-Visma maar evenzeer in het privéleven van Van Aert.

Het gemis van vrouw en kind wanneer hij weer eens op afzondering trekt met de ploeg. De spannende momenten in de koers of de peptalk en tactische analyses vooraf, of de ontgoocheling en nadien de relativering bij een nipte nederlaag.

Wout van Aert (26) is een internationaal fenomeen, dat niet enkel veel Belgische harten doet sneller slaan. Elke inkijk in de persoonlijkheid en de savoir vivre van zo’n begeesterende figuur zou de moeite moeten zijn.

Een eerste deel loopt vanaf de start van dit seizoen/jaar tot zijn veelbesproken overwinning in de Amstel Gold Race afgelopen weekend, waar een fotofinish voor suspense zorgde. Een tweede deel volgt na de Ronde van Frankrijk deze zomer.

Bekijk ‘Wout' donderdag om 21u45 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Wielersport

Bekijk alles
Top