Diaz VS Navarrete: verliest de WBO-vedergewichtkamioen zijn titel?

Sport | Emanuel Navarrete, WBO-kampioen vedergewicht, zet zijn titel op het spel in een duel deze zaterdag (24 april) in Florida. Tegenover hem komt de Puerto Ricaanse bokser Christopher Díaz te staan. Een duel dat explosief belooft te worden!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het boksevenement, met een beperkt publiek, zal zaterdagavond plaatsvinden in de Silver Spurs Arena in Kissimmee (Florida). Het meest prestigieuze duel van de avond zal de titel van vedergewichtkampioen in de World Boxing Organization (WBO) bepalen.
 
Die titel is momenteel in handen van de Mexicaan Emanuel “Vaquero” Navarrete. Afgelopen oktober versloeg hij Ruben Villa met eenparigheid van stemmen en veroverde hij zo de riem. Voorheen was de 26-jarige bokser wereldkampioen super bantamgewicht (max. 55,34 kilogram). Een titel die hij opgaf om te vechten in de net iets hogere gewichtsklasse van de vedergewichten (tot 57,15 kilogram). Navarrete haalde in de 34 professionele gevechten van zijn carrière liefst 32 overwinningen, waaronder 27 met een KO.
 
Tweede kans voor Diaz
 
Tegenover de titelsrager staat zaterdag een 26-jarige bokser: Christopher Díaz, bijgenaamd “Pifuto”, met op zijn naam 26 overwinningen (waaronder 16 knockouts) en 2 nederlagen. Diaz stond eerder al in de schijnwerpers, want hij vocht in 2018 voor een titel bij de lichtgewichten. Maar hij moest toen de duimen leggen tegen Masayuki Ito.
 
Hoe dan ook, de Puerto Ricaan is er deze keer klaar voor, zo liet hij enkele dagen geleden verstaan op de Amerikaanse sportzender ESPN. “Ik ben niet meer dezelfde als voorheen. Mijn laatste drie gevechten waren anders, ik veranderde mijn vechtstijl, ik weet hoe ik met de druk en de emotie tijdens het gevecht moet omgaan”.
 
Diaz lijkt in ieder geval niet te twijfelen aan zijn kwaliteiten voor dit duel, dat onder strenge coronamaatregelen mét publiek mag doorgaan. “De snelheid, de beweging en de kracht zullen gunstig voor mij zijn, Navarrete had nog geen duel met een vechter die zo hard was als ik”. Een stevige waarschuwing dus… Nu nog zien of Díaz die woorden ook waarmaakt in de ring!


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top