Dit weekend vindt de twintigste editie van de Erfgoeddag plaats. Die staat in het teken van De Nacht. Zowel zaterdag als zondag vinden verschillende activiteiten plaats.
Deze editie van de Erfgoeddag zal een bijzondere zijn. Niet alleen omdat het twintigjarig bestaan gevierd wordt, maar ook omdat de activiteiten er door de coronapandemie anders uit zullen zien dan andere jaren. Zo vinden er wandelingen per bubbel plaats, zijn er online cafés en moet voor de meeste fysieke activiteiten op voorhand gereserveerd worden.

Op de ErfgoedApp staan extra informatie en verhalen om te beluisteren tijdens het wandelen. Zo komt de geschiedenis op een interactieve manier tot leven. "Dankzij de ErfgoedApp kan het publiek in Geluwe boeiende caféverhalen ontdekken. Ook op heel wat andere plaatsen begeleidt deze app erfgoedliefhebbers langs bijzondere plekken. Via foto's, filmpjes en audiofragmenten ontdek je zo het (uitgaans)verleden van de gemeente. De tours blijven bovendien ook na Erfgoeddag beschikbaar", vertelt Lieze Neyts, consulent bij erfgoed zuidwest.

De Nacht is dit jaar de rode draad doorheen alle activiteiten. Welke griezelige wezens leven er 's nachts in Herselt? Welke duistere praktijken zagen de ambtenaren van Douane en Accijnzen voorbijkomen? Hoe brengen we licht in de nacht? De activiteiten gaan elk op hun eigen manier om met het thema en brengen zo de nacht tot leven.

Meer info en inschrijven op www.erfgoeddag.be