Graspop heeft met de Amerikaanse rockband Aerosmith een derde headliner te pakken voor de editie van 2022. De band rond zanger Steven Tyler en gitarist Joe Perry zou in 2020 al op Graspop staan en werd na het uitstel van die editie ook bevestigd voor dit jaar, maar de coronacrisis stak daar alweer een stokje voor. De festivalorganisatie hoopt dus op een "derde keer, goede keer".
Eerder maakte Graspop al metalbands Iron Maiden en Judas Priest bekend als headliner voor de volgende, 25ste, editie. Iron Maiden komt op donderdag 16 juni 2022 langs, Judas Priest op zaterdag 18 juni en Aerosmith op zondag 19 juni, de laatste festivaldag.

Aerosmith wilde in 2020 zijn vijftigste verjaardag vieren met een wereldtournee, maar die kon door de coronacrisis dus niet doorgaan. In 2022 zou het dan toch zo ver moeten zijn met alvast een grote Europese tour. Die zou een verlengstuk worden van de concertreeks "Deuces are Wild" die de band eerder gaf in Las Vegas. Het optreden op Graspop is volgens het metalfestival een exclusieve Beneluxshow.

De festivalorganisatie zegt ook voor de rest van de affiche zo veel mogelijk bands te willen uitnodigen die dit jaar tot de line-up behoorden. Wie al tickets had voor 2020 of 2021, kan vanaf 1 september via zijn Ticketmaster-profiel zijn ticket voor Graspop 2022 downloaden. De verkoop van de overige tickets zal later dit jaar starten.