Karl Vannieuwkerke zal de VRT-programma's rond het EK voetbal, de Ronde van Frankrijk en de Olympische Spelen in Tokio presenteren. Dat meldt de VRT in een persbericht.
Voor het EK voetbal trekt de VRT opnieuw het sportdorp Villa Sporza op onder de VRT-toren. De matchen van 18.00 uur worden uitgezonden op Canvas, die van 21.00 uur op Eén. Voor de omkadering bij de namiddag- en de vooravondmatchen is Maarten Vangramberen tot aan de start van de Tour gastheer van dienst. Voor de avondwedstrijden is dat Karl Vannieuwkerke, die vanaf de start van de Tour alle omkadering voor zich neemt. Hij zal opnieuw een reeks voetbalanalisten ontvangen.

Na de finale van het EK, schakelt Vannieuwkerke over op de Ronde van Frankrijk, die vanaf zondag 11 juli de laatste week ingaat. Dat gebeurt in het programma Vive le Vélo.

De verslaggeving over de Olympische Spelen zal in Brussel gebeuren en niet in Tokio. "Het was de bedoeling om in Tokio elke avond zoveel mogelijk Belgische atleten te ontvangen. Door de bijzonder strikte maatregelen kan dat nu allemaal sowieso niet. Dus blijven wij hier. We gaan vanop een vaste locatie in Vlaanderen een soort Olympische Vive le Vélo in elkaar steken. We gaan praten met onze atleten in Tokio, en ontvangen zelf experten, ex-Olympiërs en grote fans", verklaart Vannieuwkerke.