Fans van de overleden dj Avicii mogen zich dit jaar verwachten aan wat leesvoer. Met "Tim" komt er dit jaar namelijk een officiële biografie van Avicii in de winkelrekken te liggen.
Vanaf 16 november kan je het boek gaan kopen, dat vernoemd werd naar de echte naam van Avicii. Die ging namelijk door het dagelijkse leven als Tim Bergling. In het boek wordt zijn levensverhaal neergepend: van zijn professionele carrière, tot zijn gezondheids- en verslavingsproblemen. Zowel de hoogte- als dieptepunten worden dus aangehaald. Een van de grootste dieptepunten kwam er op 20 april 2018. Toen maakte Avicii een einde aan zijn leven.

Onderzoeksjournalist Mans Mosesson schetst, door middel van interviews met Tims familie, vrienden en collega's uit de muziekindustrie een beeld van Tim Bergling en zijn zoektocht in het leven. "Het resultaat is een aangrijpend verhaal over je weg vinden in het leven, terwijl je te maken hebt met stress, depressie, angst, succes, roem, verslavingen en dat allemaal op jonge leeftijd", luidt de omschrijving.