De speler Hampus Mikael “promisq” Abrahamsson, actief in het League of Legends-team van Astralis, staat al een paar dagen ter discussie. Er zijn inderdaad verschillende screenshots van een solo queue game opgedoken die wijzen op een negatieve houding van de speler. Astralis heeft al gereageerd door uit te leggen dat het dit soort problemen zeer serieus neemt.

 

Via verschillende screenshots die door een van zijn teamgenoten op Twitter zijn geplaatst is de zaak aan het licht gekomen. Nadat hij met zijn team 9de werd in de LEC Spring Split en de play-offs miste, lijkt het erop dat de speler promisq, die als support uitkomt voor Astralis, zo goed mogelijk voorbereid aan de start wou komen van de Summer Split. En wat is een betere manier dan een goede sessie solo queue? Helaas verliep zijn speelsessie niet zoals gepland.

Tijdens de fase van de champions picks die aan elk spel voorafgaat, werd promisq eerst agressief en dwong hij een speler op om Renekton als eerste pick te kiezen, anders zou hij het spel “run downen”. Hij zou dus geen moeite doen om het spel te winnen. Het verhaal had snel vergeten kunnen worden, want de ruzies tussen spelers zijn talrijk in die spelmodus. Helaas stopte de voormalige G2 Esports sub daar niet. Na de game deed de speler meer dan bedenkelijke uitspraken over de toekomst van zijn ploeggenoot.

De reactie van de community liet niet lang op zich wachten. Verschillende spelers haalden screenshots naar boven waarop vergelijkbaar gedrag van de Zweedse speler af te lezen is. Zijn organisatie, Astralis, reageerde ook in een communiqué.

“Dit nemen we zeer serieus. Bij Astralis veroordelen we dit soort gedrag ten zeerste, omdat het volledig in strijd is met onze waarden en onze bedrijfscultuur”, aldus het communiqué.

Voorlopig heeft Astralis nog geen sanctie aangekondigd, maar binnenkort zou Riot Games het dossier in handen kunnen krijgen. De speler riskeert een regelrechte uitsluiting van officiële Riot Games-competities. Die sanctie zou een voortijdig einde maken aan zijn carrière. Er is nog niets zeker, maar het lijkt het er wel op dat de speler een break van een paar dagen heeft genomen. Zoals zijn OPGG aangeeft, heeft de speler sinds de dag van het incident geen wedstrijd meer gespeeld.

Copyright afbeelding: Michal Konkel / Riot Games