Ons Elftal van de Week

Sport | De prijzen waren al voor de voorlaatste speeldag uitgedeeld maar dat weerhield de spelers er niet van om alweer een leuke speeldag op de mat te brengen.

Zelfs met de titel al op zak ontbrak het Union Saint-Gilloise niet aan motivatie. De Brusselaars etaleerden op bezoek bij Club NXT hun klasse en wonnen met 0-4. Lynen opende op het kwartier de score met zijn eerste van het seizoen. Nog een kwartier later was het al 0-2, dankzij een knullige owngoal van Shinton. De Bruggedoelman zag de bal tegen de paal gaan en via zijn lichaam in doel verdwijnen. Bager en Sigurðarson dikten net voor en net na de rust nog aan tot 0-4, en zo loopt de voorsprong van Union al op tot twintig punten.

Seraing en Lierse Kempenzonen kwamen niet verder dan een scoreloos gelijkspel. Het was vooral Seraing dat in eigen huis op zoek ging naar een doelpunt. Maar echte honderdprocentkansen waren schaars. Vooral Lierse kon maar bitter weinig creëren en was waarschijnlijk heel blij met het gelijkspel.

RWDM en Lommel zorgden voor een spektakelwedstrijd met zeven doelpunten, drie strafschoppen … en een hattrick-held. Kis trapte al na zes minuten de eerste strafschop tegen de touwen. Nog eens vijf minuten later scoorde de flankverdediger opnieuw, ditmaal via een vrije trap. Rommens maakte nog voor de rust de aansluitingstreffer vanop de stip. Maar net na de rust was de dubbele voorsprong van Lommel alweer hersteld, door een eigen doelpunt van Le Joncour. Maar opnieuw maakte de thuisploeg de aansluitingstreffer, deze keer via een mooi uitgespeeld doelpunt van Nzuzi. Zaroury trapte de 2-4 binnen met nog een halfuur te spelen en diep in de extra tijd maakte Kevin Kis zijn hattrick compleet met opnieuw een strafschopdoelpunt. Met een mooie 2-5-overwinning blijft Lommel derde in de stand.

De laatste overwinning van Westerlo dateerde alweer van eind februari, thuis tegen Deinze. Sindsdien speelden de Kemphanen vijf keer gelijk en verloren ze één keer. Met die negatieve reeks maakten Bob Peeters en co maandag eindelijk komaf. Dat was niet toevallig in het duel met Deinze. Westerlo begon het beste aan de wedstrijd maar moest toekijken hoe Deinze meer en meer groeide in de wedstrijd. De thuisploeg speelde enkele goede kansen bij elkaar maar de enige goal viel aan de andere kant. Het schot van Çiçek belandde op de lat, maar Vaesen was goed gevolgd en tikte de 0-1 binnen. De zege kwam niet meer in gevaar en zo won Westerlo voor het eerst in bijna twee maanden tijd.