Gerard Moreno, de onderzeeër van Villarreal die de defensies in La Liga torpedeert

La Liga | Dit seizoen realiseert Villarreal een mooi parcours in de competitie, maar ook in de Europa League. Dat hebben ze deels te danken aan één man, die met een duivels genoegen verdedigingen geselt: Gerard Moreno.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Genesteld in de hoge regionen van het klassement, maar op grote afstand van de top 4: Villarreal speelt in de staart van het seizoen voor een Europa League-ticket. De vierde plaats en de Champions League lijken buiten handbereik, met 15 punten achterstand op FC Sevilla, en dus zet de club uit Castellón alles op alles om de vijfde plaats veilig te stellen. En om dat te doen, kan de club rekenen op de diensten van Gerard Moreno.
 
Dit seizoen is het seizoen van de 29-jarige aanvaller. De Spanjaard kwam helemaal tot bloei in La Liga, waar hij al 20 keer raak trof dit seizoen. Vooral sinds de jaarwisseling rijgt de goleador de doelpunten aan elkaar. In 2021 lukte hem 12 goals in 12 competitiematchen. Een neus voor goals, heet zoiets.
 
Onvervalst jeugdproduct 
 
Moreno is de nieuwe chouchou van de supporters, en da’s begrijpelijk gezien de bloedvorm waarin hij al enkele maanden verkeert. De aanvaller trekt het gehele team naar omhoog: zijn doelpunten hebben in 2021 al 11 punten opgeleverd. En wat bijdraagt aan de hype rond de spits: hij is een rasecht kind van het huis. Bij Villarreal startte Moreno zijn profcarrière, eerst in het derde en tweede elftal, alvorens bij de A-ploeg te debuteren in 2012. Na een uitleenbeurt aan Mallorca in het seizoen 2013-2014 en drie seizoenen bij Espanyol van 2015 tot 2018 keerde Moreno telkens terug naar zijn oude liefde en thuisnest: Villarreal.
 
Sinds zijn terugkeer in 2018 rees de ster van de aanvaller op nationaal niveau. Hij werd opgeroepen door de Spaanse bondscoach en verwierf vorig seizoen de topschutterstitel in La Liga. Een laatbloeier die bewijst dat geduld soms loont.
 
Topschutterstitel in het vizier
 
Hij is meer dan een afwerker en goaltjesdief die op de loer ligt in de zone van de waarheid. Gerard Moreno is een zeer complete aanvaller. Met zijn lichaamsprofiel heerst hij in de lucht, maar toont hij zich ook heel wendbaar in de kleine ruimte. Sterker nog: hij neemt graag deel aan het spel als tussenstation in de opbouw van offensieve fases.
 
Unai Emery heeft het beste uit zijn spits kunnen persen ter bevordering van zijn team, dat een optimale omkadering bleek om Moreno nog meer te doen schitteren. Een win-winsituatie waardoor de gele onderzeeër hoger zou kunnen mikken dan de halve finales in de Europa League (tegen Arsenal)? Wie weet. Verlies zeker het kampioenschap niet uit het oog, waar nog niets beslist is en Moreno aast op de topschutterstitel. Met slechts drie doelpunten achterstand op Leo Messi ligt die onderscheiding zeker nog in het vizier.
 
Volg La Liga het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.
 
Het programma van de 32ste speeldag in La Liga op Eleven Sports:
 
Zaterdag 24 april
Real Madrid - Real Betis: vanaf 21u op Eleven Sports 1
 
Zondag 25 april
Villarreal - FC Barcelona: vanaf 16u15 op Eleven Sports 2
Bilbao - Atlético Madrid: vanaf 21u op Eleven Sports 1
 
Maandag 26 april
Eibar - Real Sociedad: vanaf 21u op Eleven Sports 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top