Georges Mikautadze slaagde er afgelopen weekend niet in om de Lierse defensie te verschalken. De prijsschutter van RFC Seraing beet 90 minuten zijn tanden stuk op De Smet en co en kon zo vooralsnog geen afstand nemen van medetopschutter Dante Vanzeir (Union SG).
Beide spitsen scoorden dit seizoen 19 doelpunten en krijgen komend weekend nog een kans om hun doelpuntentotaal op te krikken. Dante Vanzeir moet die laatste kans al aan zich voorbij laten gaan door een blessure, maar Mikautadze zal er ongetwijfeld op gebrand zijn om nog een goaltje mee te pikken. De spits heeft alvast goede herinneringen aan het Lommelse Soevereinstadion, want op de openingsspeeldag van de competitie trof hij er maar liefst 4x raak.

Efficiëntie

Als Mikautadze toch niet kan scoren bij de nieuwe passage in Lommel, dan moeten beide spitsen de topschutterstitel delen. Al wordt er dan wel eens naar het aantal speelminuten gekeken om de meest efficiënte spits te bepalen. En ook daar zitten beide goalgetters momenteel in elkaars buurt.

Vanzeir had 1815 minuten nodig om zijn 19 goals te scoren terwijl Mikautadze momenteel aan 1802 speelminuten zit. Als de spits start tegen Lommel, dan zal hij zo goed als zeker het aantal speelminuten van Vanzeir overschrijden en moet hij dus in principe nog één keer scoren om zich tot de beste én meest efficiënte schutter van 1B te kronen.

Paradoxaal genoeg zou Mikautadze die titel sowieso hebben als hij niét zou meespelen tegen Lommel. Maar niks mooier dan gewoon op het veld te knokken voor de titel!

De Belder

Bovendien kan Mikautadze nog maar de tweede speler worden die de kaap van 20 competitiegoals haalt in een 1B-seizoen. In 2016 - 2017 scoorde Dylan De Belder 21 goals voor Lierse SK. Sindsdien haalde niemand nog een seizoenstotaal dat rond de 20 zat.