Deze films ontketenen je ‘wanderlust’

Films | Het lijkt erop dat we langzamerhand weer kunnen dromen van reizen. Nu de grenzen geleidelijk aan geopend worden, bent je misschien al op zoek naar je volgende bestemming. Proximus Pickx heeft alvast enkele films geselecteerd die je doen dromen van vakantie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lost in translation

Heb je er altijd al van gedroomd om Tokio te bezoeken? Het is moeilijk te geloven, maar sommige mensen zijn in staat om zich te vervelen in een luxehotel in de Japanse hoofdstad. Dat is het geval met Bob Harris, de Amerikaanse acteur die naar Japan reist om een whiskymerk te promoten. Een reis die evenzeer geïnspireerd werd door de lokroep van het geld als door de wens om aan zijn vrouw en gezinsleven te ontsnappen. Het is tijdens een slapeloze nacht dat hij Charlotte ontmoet, op reis met haar fotograaf-echtgenoot, die ook twijfels heeft over de weg die haar leven inslaat. De twee reizigers worden vrienden, delen een gemeenschappelijk gevoel van isolement en, vooral, de cultuurschok die ze aan de andere kant van de wereld voelen. Een cultuuromslag die even grappig als ontroerend is!

The Secret Life of Walter Mitty

Walter Mitty is een eenvoudige werknemer die opgesloten leeft in zijn dagelijkse leven, bang is voor zijn baas en het lachertje is van zijn collega's. Omdat hij zo verlegen is, zoekt hij zijn toevlucht in dagdromen. Walter bedenkt de gekste avonturen waarin hijzelf de denkbeeldige held is. Maar een voorval op het werk dwingt hem ertoe een echte held te worden die nergens bang voor is! Hij gaat op zoek naar een fotograaf, van Groenland naar Afghanistan, via IJsland. Walter zal aan zichzelf, zijn collega's en de vrouw van zijn dromen moeten bewijzen dat ook hij tot grootse dingen in staat is. Een film die je zin geeft om je koffers te pakken en je dromen te volgen.

Mamma Mia!

Deze muzikale film dompelt je niet alleen onder in de wereld van de Zweedse band ABBA, maar neemt je ook mee naar het prachtige Griekse eiland Kalokairi. In dat azuurblauwe decor probeert Sophie haar vader te vinden, die ze nog nooit ontmoet heeft. De jonge vrouw vond drie mogelijke vaders terug in het dagboek van haar moeder, Donna, die een hotel runt in een Griekse Villa. Ze besluit dan ook de kanshebbers uit te nodigen voor haar bruiloft, zonder Donna’s medeweten. Sommigen noemen de musical kitsch, voor anderen is het een meesterwerk. Wat wel zeker is, is dat je na afloop zal dromen van een langgerekte vakantie in Donna’s hotel. Hopelijk krijg je ABBA’s grootste hits er dan ook gratis bij.

Eat Pray Love

Elizabeth Gilbert heeft alles wat ze nodig heeft om gelukkig te zijn: een geweldige man, een groot appartement en een geweldige carrière. Maar op een dag realiseert ze zich dat dit toch niet het leven is waar ze van droomt. Na een pijnlijke scheiding besluit ze een wereldreis te maken. Ze leert over gulzigheid in Italië, ontdekt de mentale kracht van het gebed in India en vindt tenslotte - onverwacht – ware liefde op Bali. Dit is het bewijs dat de hele wereld en je eigen persoonlijkheid op veel verschillende manieren ontdekt kunnen worden, en dat je vooral in het onbekende moet durven springen. ‘Eat Pray Love’ is gebaseerd op de bestseller van Elizabeth Gilbert.

Ontdek ‘Eat Pray Love’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top