Florentino Pérez verdedigt de Super League: “We doen dit om het voetbal te redden”

Voetbal | De Super League vormt geen gevaar voor het voetbal. Integendeel, het is juist de noodzakelijke redding. Dat is het standpunt van Florentino Pérez, de president van Real Madrid, de club van Eden Hazard en Thibaut Courtois. Hij drukte die mening nog eens uit op de Spaanse televisie maandagavond.

Door Proximus

Deel dit nieuws

AC Milan, Arsenal, Atlético Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid en Tottenham Hotspur willen in augustus een midweekse topcompetitie starten en zo 10 miljard euro genereren. Ze zijn op zoek naar nog drie clubs en willen jaarlijks vijf ploegen uitnodigen.

Crisis bestrijden
 
"Het klopt niet dat dit voor de rijke clubs is. Ik ben niet de eigenaar van Real, ik ben de voorzitter. Real is een club met leden. Alles wat ik doe, is voor het welzijn van het voetbal", aldus Florentino Pérez. "We doen dit om het voetbal, dat in een kritieke situatie verkeert, te redden." Pérez verwijst daarmee naar de grote gevolgen die de coronapandemie voor de voetbalsport heeft. Real Madrid heeft grote schulden, net als bijvoorbeeld FC Barcelona. Pérez: "De situatie is erg dramatisch. We moeten nu het voetbal redden, zodat we de komende 20 jaar weer in vrede kunnen leven."
 
De voorzitter van Real Madrid vindt dat de UEFA, die maandag de plannen bekendmaakte voor de nieuwe opzet van de Champions League, te laat heeft gehandeld. "Dat nieuwe format komt er in 2024. In 2024 zijn alle clubs al overleden. De Champions League is pas interessant vanaf de kwartfinales. Voor die tijd spelen we tegen bescheiden clubs, dat is niet aantrekkelijk."
 
Weer jongeren aantrekken
 
“Het viel ons op dat het aantal kijkers daalde en dat de televisierechten steeds terugvielen. We moesten iets ondernemen. Door de pandemie zijn we helemaal geruïneerd. Voetbal is mondiaal, we hebben fans over de hele wereld, maar er moet iets veranderen, want jongeren van 16 tot 24 jaar zijn niet langer geïnteresseerd in voetbal. Waarom niet? Er zijn te veel matchen van bedenkelijk niveau en jongeren hebben andere platformen waarop ze zich kunnen amuseren.”
 
Pérez deed de situatie van zijn club uit de doeken. “Real Madrid had een budget van 800 miljoen euro en we hebben vorig seizoen beëindigd met 700 miljoen. Na dit seizoen zullen we eerder naar 600 miljoen zakken dan stijgen naar de 900 die we nodig hebben. In twee seizoenen tijd heeft Real 400 miljoen euro verloren.” Als een ware bedrijfsleider legde Pérez zijn filosofie uit. “Ik ben werkzaam in het voetbal sinds het jaar 2000. De sport moet veranderen, en moet flexibel zijn, net zoals personen, bedrijven of sociale media. Voetbal moet zich aanpassen aan de tijden waarin we leven. Anders wordt de sport oninteressant.”

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top