Samen met 59 andere landen uit de hele wereld is België door de FIFA geselecteerd om mee te doen aan de FIFA eNations Series en zijn prijzenpot van 500.000 dollar. De eindfase brengt de beste 24 landen samen op een main event, dat naar verwachting offline zal plaatsvinden in Kopenhagen van 20 t.e.m. 22 augustus.

 

Zoals de FIFA eind vorige week aankondigde, komt er dit jaar een nieuwe competitie in het ecosysteem van het e-voetbal. Aan dit nieuwe internationale toernooi zullen 60 landen uit alle hoeken van de wereld deelnemen. België is een van de 60 geselecteerden en zal dus vertegenwoordigers afvaardigen om onze tricolore vlag te verdedigen op FIFA 21.

Elke confrontatie zal in twee wedstrijden worden beslist, één op Xbox en één op PS4. De deelnemende landen zullen dus twee vertegenwoordigers moeten kiezen. Als zij zich kwalificeren voor het main event, voegt een derde speler zich bij het team. De selectie van de vertegenwoordigers zal gebeuren op basis van een reeks kwalificatietoernooien of via een oproepingsbrief. Wat ons land betreft, zijn er nog geen details over de selectieprocedure bekendgemaakt. Maar het selectieproces van een eDevils-team op de game van EA, dat enkele dagen geleden door de RBFA is gelanceerd, zou weleens een rol kunnen spelen. Wordt vervolgd.

In eerste instantie zal de competitie worden onderverdeeld in vijf zones (Zuid-Amerika – Noord- en Centraal-Amerika – Europa – Azië en Oceanië – Midden-Oosten en Afrika), zoals de FIFA gewend is te doen voor haar internationale toernooien. In Europa nemen 24 landen het tegen elkaar op in een online qualifier die doorgaat van 20 t.e.m. 23 mei. Na een groepsfase en een knock-outfase zullen slechts 11 teams overblijven die zullen deelnemen aan het main event in Kopenhagen. Gezien het grote aantal plaatsen dat voor Europa is gereserveerd, maken de Belgische vertegenwoordigers een goede kans om zich te kwalificeren.

Zodra de namen van de 24 gekwalificeerde landen bekend zijn, zullen zij samen deelnemen aan wat hopelijk een van de eerste internationale offline FIFA 21-toernooien zal worden. Van 20 t.e.m. 22 augustus zullen enkele van ‘s werelds beste spelers het tegen elkaar opnemen in een finaleboom om te bepalen wie er vandoor gaat met het grootste deel van de prijzenpot van $500.000.

Wij hopen alvast dat onze Belgische vertegenwoordigers de Belgische kleuren ver zullen brengen. En we houden je natuurlijk op de hoogte van het selectieproces dat twee landgenoten naar de competitie zal sturen.

Copyright afbeelding: FIFAe