Kan PSG zelf voor een 'remontada' zorgen?

Sport | Deze week worden de twee finalisten van de Champions League aangewezen. Real Madrid reist naar Chelsea, terwijl Paris Saint-Germain op bezoek gaat bij Manchester City. Real en Chelsea zullen sterk voor de dag moeten komen om alsnog een ticket voor de finale te bemachtigen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De term ‘remontada’ kunnen we zeker gebruiken. Het woord kleeft echt aan PSG vanwege de wedstrijden van de afgelopen jaren en vooral die befaamde uitschakeling tegen FC Barcelona staat nog in het geheugen gegrift. De Parijzenaars hopen tegen Manchester City ook voor een ‘remontada’ te kunnen zorgen. De troepen van Mauricio Pochettino moeten minstens twee keer scoren op het veld van Manchester City als ze nog willen doorstoten naar de finale in Istanboel. Door de aanvallende kwaliteiten is dat zeker geen onmogelijke taak.

Alle ogen gericht op Neymar en Mbappé

Neymar en Kylian Mbappé wisten in de heenwedstrijd alvast niet te scoren tegen Manchester City. De twee aanvallers van PSG zullen een oplossing moeten vinden om de tactische aanpak van Pep Guardiola te omzeilen. De Catalaanse coach wist het duo in Parijs te muilkorven en de ruimtes zullen klein gemaakt worden in Manchester. Vooral Mbappé is op zijn sterkst als hij de nodige ruimte krijgt, vraag dat maar aan Gerard Piqué & co.

The Citizens staan op hun beurt heel dicht bij het spelen van de eerste Champions League-finale in de clubgeschiedenis. Hetzelfde geldt uiteraard voor Kevin De Bruyne die de komende weken beloond zou kunnen worden voor zijn loyaliteit aan de toekomstige kampioen van Engeland. Hij kan bewerkstelligen wat zijn illustere Belgische voorganger Vincent Kompany niet lukte, namelijk de Champions League winnen met City. De Bruyne hoopt net als in de heenmatch PSG het leven bijzonder zuur te maken.

Een avond vol emoties voor Hazard?

Woensdag is het de beurt aan Chelsea en Real Madrid om te strijden om een finaleplaats. The Blues verkeren in een sterke positie na een 1-1 gelijkspel in het Alfredo Di Stéfano-stadion. N'Golo Kanté & co lieten een zeer goede indruk achter in Madrid, maar ze beten uiteindelijk hun tanden stuk op een sterke Thibaut Courtois.

Real Madrid werd zoals zo vaak gered door Karim Benzema en het is duidelijk dat de spelers van Zinédine Zidane een ander gelaat moeten tonen in Londen. Het magische trio op het middenveld had het bijzonder moeilijk tegen Chelsea. Toni Kroos, Luka Modric en Casemiro spelen mogelijk hun laatste campagne samen bij Real en zullen hun succesvolle avontuur willen beëindigen met nog een finale. Eden Hazard droomt er op zijn beurt van om uit te blinken bij zijn terugkeer naar Stamford Bridge. Zal hij in zijn voormalige 'Garden of Eden' zijn echte start als speler van Real Madrid kunnen vieren?

Het programma van de halve finales van de Champions League:

Dinsdag 4/5
Manchester City - Paris Saint-Germain: vanaf 21u op Pickx + Sports 1

Woensdag 5/5
Chelsea - Real Madrid: vanaf 21u op Pickx + Sports 1

Volg de UEFA Champions League het hele seizoen op de Pickx + Sports-kanalen, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top