Word een buitenspeelheld op buitenspeeldag!

Trek je speelkleren maar aan, want vandaag is het buitenspeeldag! Over heel Vlaanderen en Brussel worden kinderen aangemoedigd om naar buiten te trekken en te ravotten in de open lucht. Proximus Pickx legt je alvast uit wat er te beleven valt op deze heuglijke dag.

21 april 2021 staat in teken van buitenspeeldag! Het is ondertussen al de veertiende keer dat de Jeugdbond voor Natuur en Milieu dit initiatief op poten zet. Het doel? Kinderen en jongeren van achter de televisie halen en doen genieten van buiten spelen. Normaal gezien gaat deze dag gepaard met heel wat grote initiatieven, maar door de coronacrisis waren de mogelijkheden niet eindeloos. Toch is het gelukt om een spetterende dag voor te bereiden, want er vinden vandaag 70 coronaveilige activiteiten plaats.
 
Als extra duwtje in de rug is er op televisiezenders Nickelodeon, Nick Jr., Ketnet, Ketnet Junior, Studio 100 TV en VTM Kids, vandaag niets te beleven. Ze gaan de hele middag op zwart, zodat er geen enkel excuus is om niet naar buiten te gaan.
 
Op de website van buitenspeeldag kan je zoeken welke activiteiten er in jouw buurt zijn. Je kan bijvoorbeeld deelnemen aan workshops, sportlessen volgen, dansen of een heus stadsspel spelen. Opties genoeg.
 
1.000 uren-challenge
 
Ben jij een echte buitenspeler? Verzilver die prestatie dan door je te registreren als buitenspeelheld. Dat kan door op de tracker van de buitenspeeldag-website aan te duiden wanneer jij in open lucht bent gaan spelen. Je bemachtigt je titel wanneer je de grens van 1.000 uren overschrijdt. Dat lijkt misschien veel, maar de tijd vliegt als je buiten speelt!

Top