Spirou Charleroi wil en moet de rug rechten tegen Limburg United

Basketbal | Spirou Charleroi zit momenteel in een mindere periode. Het team uit Henegouwen pakte namelijk drie verliespartijen op een rij in de EuroMillions Basketball League. Tijd dus voor Charleroi om weer wat zuurstof te pakken. Dat moet Spirou vrijdag proberen vanaf 20u30 in en tegen Limburg United.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het voorbije competitieverloop ging niet van een leien dakje voor Spirou Charleroi. Vijf zeges op een rij werden ingeruild voor drie opeenvolgende verliesduels. Tegen Bergen en Oostende, de twee grote titelkandidaten, werd er nog wel een mogelijk verlies ingecalculeerd. Maar de uitschuiver tegen Mechelen afgelopen weekend deed nog het meeste pijn. De troepen van Sam Rotsaert, nu zevende in de klassement, willen dit weekend de rug kunnen rechten. Dan moet er vrijdag wel gewonnen worden op bezoek bij Limburg United.

Limburg United in goeie doen

Een simpel hapje zullen de Limburgers echter niet worden. Limburg United vertoeft namelijk op een mooie vijfde plaats. De eerste ontmoeting in de Dôme van Charleroi eindigde in maart op een heuse thriller. Silas Melson presteerde zeer sterk voor de Limburgers met 37 punten. Maar de voorsprong bij de rust werd niet tot het einde vastgehouden. Dankzij een sterke prestatie van het trio Alex Libert-Sergio Llorente-Yoeri Schoepen won Charleroi alsnog met 94-90.

Sindsdien volgden er enkele knappe resultaten. Denken we maar aan de zeges tegen Antwerp Giants en op bezoek bij Bergen. Bij Charleroi zijn ze alvast gewaarschuwd.

Mis aanstaande vrijdag vanaf 20u30 niks van de partij tussen Limburg United en Spirou Charleroi. Het duel is rechtstreeks op Pickx + Sports 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx, te volgen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top