Taylor Swift heeft een record beet: nog nooit heeft een artiest zo snel achter elkaar drie albums op de eerste plaats in de Britse hitlijsten gekregen. Met 'Fearless', een heruitgave van haar originele album uit 2008, heeft ze op amper 259 dagen tijd haar derde topnotering te pakken. Eerder stond dit record op naam van The Beatles.
Opmerkelijk is dat Swift dit record kon verbreken dankzij een heruitgave van haar tweede studioalbum. De Amerikaanse zangeres heeft 'Fearless' opnieuw opgenomen na een hoogoplopende ruzie over de masterrechten van de opnames van haar albums. Haar voormalige manager Scooter Braun had deze rechten in handen en gaf de zangeres onder meer geen toestemming om haar muziek op te voeren bij optredens of in televisieprogramma's.

Volgens de statistieken van Official Charts Company heeft Swift in 259 dagen tijd haar derde nummer één-album met 'Fearless', na 'Folklore' in juli 2020 en 'Evermore' afgelopen december.

Het vorige record - 364 dagen - stond ruim 54 jaar lang op naam van The Beatles. In 1965 en 1966 behaalden de Fab Four met de albums 'Help!', 'Rubber Soul' en 'Revolver' drie topnoteringen in de Britse hitlijsten.