Kan Stoffel Vandoorne na zijn succes in Rome bevestigen in Valencia?

Sport | Stoffel Vandoorne kende twee weken geleden gemengde gevoelens in het Wereldkampioenschap Formule E in Rome. Een stad die hij verliet met een overwinning, een polepositie en een crash. Hij hoopt op nieuw succes in Spanje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De vijfde en zesde ronde van het wereldkampioenschap Formule E vinden dit weekend plaats in Valencia, de derde stad waar de coureurs dit jaar na Diriyah (Saoedi-Arabië) en Rome (Italië) te gast zijn. Nadien volgen Monaco, Marrakech (Marokko) en Santiago (Chili). De kalender stopt daar voorlopig, in afwachting van de evolutie van de gezondheidscrisis.

In Rome is onze landgenoot Stoffel Vandoorne na een gemist openingsweekend eindelijk echt aan zijn seizoen begonnen. In Italië kende de Mercedes-coureur twee totaal tegenovergestelde dagen. Op zaterdag moest hij noodgedwongen stoppen, nadat hij vanuit polepositie vertrok, na het verlies van de controle over zijn wagen. De volgende dag, nadat hij vanaf de vierde positie was gestart, wist de Belg de zege binnen te halen.

Het seizoen kan nu echt beginnen

Na vier ronden staan er zeven coureurs met 13 punten in het klassement van het Formule E-wereldkampioenschap. Het is de Brit Sam Bird, winnaar van de tweede race in Diriyah, die de aan de leiding staat voor zijn Jaguar-teamgenoot Mitch Evans. Stoffel Vandoorne staat op een vierde plaats met 33 punten, 10 minder dan Bird.

Vandoorne heeft in Rome bewezen dat hij zijn hoge ambities van voor het seizoen waar kan maken. De Mercedes-rijder hoeft alleen maar zijn goede Italiaanse prestatie te bevestigen.

Het Formule E-weekend is te volgen op zaterdag 24 april en zondag 25 april op Eurosport 1 en 2.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top