Barrages 1A/1B: Seraing moet zich begin mei voorbij Waasland-Beveren murwen

Sport | RFC Seraing krijgt Waasland-Beveren tegenover zich in de strijd om het laatste ticket voor 1A. De Waaslanders knokten zich op de slotspeeldag alsnog voorbij Excelsior Moeskroen en behouden zo ook dit seizoen in extremis uitzicht op een verlengd verblijf op het hoogste niveau.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maar dan moet Waasland-Beveren dus wel voorbij RFC Seraing, het nummer twee uit 1B. De Luikenaars zijn sinds vorige week al zeker van hun tweede plek en werken dus al een weekje langer toe naar de barrages. Komend weekend speelt Seraing nog wel haar laatste competitiewedstrijd op het veld van Lommel SK.

De barragematchen worden dan gespeeld op 1 mei en 8 mei. De ploeg uit 1B speelt als eerste thuis, dus op de Dag van de Arbeid reist Waasland-Beveren naar het Stade du Pairay. Een weekje later staat de terugmatch op de Freethiel op de agenda.

Bij een gelijke stand na 180 minuten gelden de algemene regels voor knock-outrondes en worden de uitdoelpunten dus belangrijk. Indien er ook daar geen onderscheid is, dan volgen er verlengingen en eventueel nog strafschoppen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top