Daags voordat de Europese Voetbalconfederatie UEFA zijn plannen uit de doeken doet omtrent de veelbesproken hervorming van de Champions League, zijn er nieuwe berichten omtrent een mogelijke oprichting van een Europese Super League opgedoken. Daarin zouden twintig teams uit Engeland, Italië en Spanje in een gesloten competitie starten, vanaf het seizoen 2022-2023, zo bevestigden bronnen aan het Duitse nieuwsagentschap DPA.
Volgens The Times on Sunday tonen Premier League-clubs Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham en Chelsea interesse, The New York Times voegt daar ook nog Juventus, Inter, AC Milan, FC Barcelona, Real en Atlético Madrid aan toe. PSG en Bayern München zouden niet bereid zijn om in een gesloten competitie te starten. Vijftien of zestien van de in totaal twintig clubs zouden elk seizoen verzekerd zijn van startrecht in de Super League, voor de overige vier of vijf plaatsen zouden er kwalificaties gehouden worden.

De berichtgeving zet nog wat meer druk op de ketel bij de UEFA, die morgen het nieuwe format van de Champions League vanaf het seizoen 2024-2025 officieel zal bekendmaken. Het gaat om de meest ingrijpende hervorming in twintig jaar.

Een uitbreiding van 32 naar 36 clubs, het verdwijnen van de acht poules in de eerste ronde ten voordele van een minikampioenschap dat geleend werd uit de schaakwereld en tien extra wedstrijden voor de teams. Dat zijn de belangrijkste wijzigingen in het nieuwe format van het kampioenenbal die al enkele maanden bekend zijn.