De Clasico bij de dames tussen Anderlecht en Standard Femina vindt deze zaterdag plaats. Dit duel tussen de nummers één en twee in het klassement zou doorslaggevend kunnen zijn voor de rest van de play-offs in de Scooore Super League.
Bij de start van deze play-offs was het de vraag wanneer Anderlecht tot Belgisch kampioen zou worden gekroond, aangezien Tessa Wullaert en haar teamgenoten het kampioenschap domineerden. Maar na twee speeldagen in play-off 1, ook al heeft Anderlecht slechts één wedstrijd gespeeld, is er terug een beetje spanning.

Paars-wit speelde afgelopen weekend gelijk tegen OH Leuven. Ondanks deze puntendeling blijven de Brusselse vrouwen met 27 punten de leider in het klassement. Maar Standard komt dichterbij na hun 3-1 overwinning tegen Club YLA, dankzij twee doelpunten van Noémie Gelders en één goal van Constance Brackman. Op de eerste speeldag verloor Standard met 2-1 van AA Gent.

Dubbele wraak voor Standard

Aanstaande zaterdag ontmoeten Anderlecht en Standard elkaar om 14u in het Lotto Park voor de Clasico. Een duel waardoor ofwel Anderlecht de kloof kan vergroten, ofwel Standard zijn grote rivaal kan inhalen. De Anderlecht-vrouwen zijn favoriet, vooral omdat ze beide duels in de reguliere competitie wonnen: 2-0 in Brussel en vooral een zware 0-5 die de Luikse dames in december moesten incasseren na een hattrick van Tessa Wullaert.

Toch zit er wat zand in de motor bij Anderlecht, want ze speelden gelijk tegen OHL en op de laatste speeldag van de reguliere competitie verloren ze van Femina White Star.

Volg de Scooore Super League het hele seizoen op de Eleven Pro League-kanalen, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx. Bezoek onze website voor alle informatie over het damesvoetbalkampioenschap.

Het programma voor de derde speeldag van play-off 1

Vrijdag 23 april:
AA Gent - Club YLA om 19u30

Zaterdag 24 april:
RSC Anderlecht - Standard Luik om 14u