De Ronde van Romandië belooft een straffe editie te worden

Sport | Het is de organisatie van de wedstrijd die aangeeft dat het een straffe winnaar zal worden. Nadat de editie van 2020 werd geannuleerd vanwege de Covid-19-pandemie, is de Ronde van Romandië terug met een bergachtig parcours en een nogal verleidelijk plateau een paar dagen voor de Giro.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 2019 won Primoz Roglic voor het tweede jaar op rij de Ronde van Romandië. Dit jaar is hij niet van de partij in Zwitserland. Voor deze editie van 2021 hebben de organisatoren van het evenement, dat plaatsvindt van 27 april tot 2 mei, heel erg hun best gedaan om de editie deze keer wel te kunnen laten doorgaan.

Het parcours is bijna hetzelfde als het parcours dat werd voorgesteld voor de editie die in 2020 werd geannuleerd. De renners zullen rustig kunnen opwarmen met een proloog van 4 km in Oron. Maar dan wordt het programma pittiger met een van de meest bergachtige edities van de Ronde van Romandië in zijn 75-jarige bestaan.

Meer dan 12.000 hoogtemeters

De eerste etappe brengt de wielrenners van Aigle naar Martigny met een etappe van 168 kilometer met een steil profiel. De tweede etappe, tussen La Neuveville en St-Imier, biedt een afdaling na de beklimming van La Vue-des-Alpes. De derde etappe zal wat rustiger zijn rond Estavayer-le-Lac ondanks enkele korte beklimmingen.

De vierde etappe zal beslissend zijn met meer dan 4.000 meter hoogteverschil over 161 kilometer tussen Sion en Thyon 2000 en de 20 kilometer klimmen met een gemiddelde van 7,6%. Op de laatste dag, wacht de wielrenners een heuvelachtige tijdrit met in het bijzonder een verharde klim van 700 meter aan gemiddeld 17%.

Zonder Roglic maar met Porte, Thomas en Lopez

Primoz Roglic zal zijn titel niet verdedigen, want hij concentreert zich op zijn voorbereiding op de Ronde van Frankrijk. Richie Porte en Geraint Thomas zijn wel van de partij. Miguel Angel Lopez keert terug in het peloton nadat hij Covid-19 opliep. Wilco Keldermann, Chris Froome, Michael Woods, Steven Kruijswijk en Sepp Kuss zouden ook voor de eindzege moeten meestrijden.

Peter Sagan zal ook deelnemen, net zoals Stefan Küng en Marc Hirschi. De Ronde van Romandië zal gereden worden zonder de aanwezigheid van fans en met teams die tijdens de week van de wedstrijd niet van hotel mogen veranderen.

Volg de Ronde van Romandië van dinsdag 27 april t.e.m. zondag 2 mei dagelijks live en in replay op Eurosport 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top