AC Milan en Genoa trapten om 12u30 het zondaggedeelte van de 31e speeldag van de Serie A op gang in San Siro, met Alexis Saelemaekers in de basis. De Milanezen konden daarbij maar beter geen punten verliezen om niet nog meer terrein te moeten toegeven op koploper en stadsgenoot Inter.
Milan deed uiteindelijk wat het moest doen en hield met een 2-1 overwinning de drie punten thuis tegen laagvlieger Genoa. Ante Rebic (13.) opende de score voor de thuisploeg op aangeven van Kalulu, Mattia Destro (37.) bracht de bezoekers nog voor rust langszij. Na de pauze eiste Scamacca (68.) op ongelukkige wijze een hoofdrol op door met een eigen doelpunt Milan de zege aan te reiken. Saelemaekers werd vijf minuten voor de winning goal naar de kant gehaald voor Brahim Diaz.

Milan telt zo 66 punten na 31 speeldagen. Later vandaag gaat Juventus (62 punten uit 30 wedstrijden) in een rechtstreeks duel om de derde plaats op bezoek bij Atalanta, dat slechts een puntje minder heeft. Het Napoli van Dries Mertens en het Inter van Romelu Lukaku sluiten om 20u45 de speeldag af. Napoli staat als 5e gerangschikt met 59 punten, terwijl Inter autoritair aan de leiding gaat met 74 punten.