Mythische vieringen: de vulgaire Aleksandar Mitrovic

Jupiler Pro League | In het voetbal viert elke aanvaller die scoort graag zijn doelpunt, soms op een klassieke manier, soms op een bijzonder opvallende manier ... Soms kiezen enkelen voor een misplaatste viering, zoals Aleksandar Mitrovic toen hij voor Anderlecht speelde.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Aleksandar Mitrovic verdedigt vandaag de kleuren van de Engelse eersteklasser Fulham, maar het was bij Anderlecht dat hij zich helemaal wist door te zetten in Europa. Hij kwam er aan in de zomer van 2013 en veroverde al snel de harten van de fans door vaak te scoren. Hij hielp hen ook aan de titel in 2014, vooraleer hij in 2015 naar het Engelse Newcastle United verhuisde.

Bij de start van zijn avontuur in Brussel vierde Mitrovic zijn goals op een zeer klassieke manier. Het was pas in 2015 dat de ex-spits van Partizan Belgrado met een gebaar plots anders ging vieren na een doelpunt. Zijn gebaar kreeg een vulgaire connotatie. Na het scoren plaatste de aanvaller zijn tong tussen zijn wijs- en middelvinger ...

Een seksueel gebaar?

Er kwam meteen kritiek op de viering van de spits van Anderlecht. Sommigen begrepen de reden van die viering niet. Welk verband zou er kunnen zijn tussen het laten trillen van de netten en het geven van plezier aan een mooie jonge dame? Velen vonden het misplaatst.

Mitrovic probeerde het wat geforceerd uit te leggen. "Ik merkte dat het veel commotie veroorzaakte op internet en dat onze supporters erom vroegen", zei hij destijds tegen La Dernière Heure. "In eerste instantie deed ik dit uit protest tegen de kritiek op mijn gewicht, maar ik doe het nu zonder een tweede gedachte. En het is helemaal niets seksueels."

Inspiratie uit Italië

Het lijkt erop dat de voormalige spits van Anderlecht werd geïnspireerd door een actie van de Italiaanse spits Giampaolo Pazzini. De Italiaanse spits, destijds een speler van AC Milan, maakte na elk doelpunt een vergelijkbaar gebaar. Pazzini legde ook zijn lichaamstaal uit.

In zijn geval wezen de twee vingers naar de ogen, een manier om tegen degenen die hem bekritiseerden te zeggen: "Kijk mij scoren!" Dus voegde Mitrovic gewoon de tong toe en gaf zijn gebaar een andere betekenis, ook al wilde hij dat niet echt. Na verloop van tijd liet de Serviër dit gebaar echter varen om zijn doelpunten op een meer klassieke manier te vieren.

Fan van onze serie? Herbekijk de controversiële viering van Alex Morgan met de VS tegen Engeland.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top