Tom Waes verovert Nederland opnieuw met 'Kamp Waes'

Films | Tom Waes is bijzonder populair geworden in Nederland. Met ‘Undercover’ en ‘Reizen Waes’ scoorde hij al punten. Met ‘Kamp Waes’ heeft hij zich helemaal in de harten van de Nederlandse kijkers weten te nestelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vorig jaar zagen we in Vlaanderen de straffe stoten in 'Kamp Waes'. Er keken meer dan twee miljoen mensen naar het bijzonder populaire programma. In Nederland was het programma te zien via NPO en de laatste aflevering scoorde daar de nodige punten.

Op Twitter waren er vooral lovende reacties te lezen over de sympathieke Tom Waes. "Laatste aflevering van 'Kamp Waes' zit erop. Fantastische televisie. Wat moeten die kandidaten een mooie terugblik hebben. Tom Waes, bedankt voor weer een huzarenstukje tv", was één van de reacties op het platform. "Godsallejezus, dit is écht heftig. Zelfs Tom is helemaal van slag. Wat een programma", luidt het bij een andere kijker.

Een tweede seizoen?

'Kamp Waes' is dus een succes geweest in België en Nederland. Het is echter nog koffiedik kijken of er een tweede seizoen zal komen. Waes liet in januari in een gesprek met Gazet van Antwerpen de deur alvast op een kier staan.

"Ik schiet dat plan zeker niet af. Als we het beter kunnen maken dan vorige keer, waarom niet? Maar dan moet het Belgisch leger opnieuw op de kar springen. Laten we zeggen dat de besprekingen lopende zijn", aldus de presentator. Tot op heden is het nog niet duidelijk of er nog een tweede seizoen zal komen.

Waes steeds populairder in Nederland

Voor Tom Waes is dit zeker niet het laatste project in Nederland. Door het succes van 'Reizen Waes' gaat hij ook een Nederlandse versie maken van 'Reizen Waes Vlaanderen'. Door de coronacrisis kon hij enkel naar Japan trekken en ging hij nadien op zoek naar unieke plaatsen in Vlaanderen.

Het programma was een groot succes en hetzelfde concept gaat Waes met Nederland toepassen. Hij gaat er bijzondere plekken bezoeken en aparte gewoontes ontdekken, net zoals hij in Vlaanderen deed. Het nieuwe seizoen van het succesprogramma wordt een coproductie tussen Eén en de Nederlandse VPRO, en wordt gemaakt door De Mensen. De reeks zal in september bij VPRO te zien zijn, en later in het najaar op Eén.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top